ÉLETMÓDI

3,7 millió forint borravalót kapott a 89 éves pizzafutár, örömében elsírta magát – videó!

Az idős bácsi azért vállalt munkát a kora ellenére, mert nem tudott tisztességesen megélni a szerényke nyugdíjából.

12 ezer dollár, azaz átszámítva körülbelül 3,7 millió forint borravalót kapott egy 89 éves (!) amerikai pizzafutár, aki azért dolgozott ételkihordóként, mert a csekélyke nyugdíjából nem tudta fedezni a számláit és a banki tartozását – írja a Daily Mail internetes kiadása.

A Utah állambeli Roy nevű kisvárosban élő Derlin Newey nemrég jelentkezett futárnak a Papa John's Pizza gyorsétteremlánc egyik helyi kiszolgálóegységében. A 89 éves bácsi heti 30 órát dolgozik, és napi 10-12 címre szállít ételt, hogy kiegészítse a pár száz dolláros nyugdíját.

Derlin a hónap elején két szalámis pizzát vitt egy helyi TikTok-sztár, Carlos Valdez címére, aki nagyon meglepődött, amikor egy remegő kezű idős bácsi nyújtotta át neki az ételt. A fiatal influencer evés közben arra az elhatározásra jutott, hogy gyűjtést szervez a nehéz sorsú idős futárnak.

Carlos egy TikTok-ra feltöltött videóban mesélte el részletesen Derlin történetét, a követőit pedig arra kérte, hogy a lehetőségéhez mérten mindenki segítsen pár dollárral neki. Az influencer jószívű rajongói nem tétlenkedtek: egy adománygyűjtő weboldalon pár nap leforgása alatt 12.069 dollárt dobtak össze.

Az internetes híresség kedden készpénzben felvette a kisebb vagyont, ami összegyűlt, majd elvitte Derlin Neway otthonába, hogy személyes adja át neki a közel 4 millió forintnak megfelelő összeget. Az átadás-átvétel pillanatáról egy szívbemarkoló videó is készült. Az idős pizzafutár tátott szájjal és remegő kézzel vette ki a borítékból a pénzköteget, majd a szeme könnybe lábadt, és elcsukló hangon csak annyit tudott mondani:

„Nem tudom, mit mondhatnék... Nagyon szépen köszönöm nektek!”

A szépkorú ételfutár elmondása szerint a pénzt orvosi kiadásainak fedezésére, illetve számláinak és banki tartozásának a kifizetésére fogja költeni.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?