ÉLETMÓDI

Szerző Ripost

1 hónapja

Elképesztően egyszerű trükk, így készül a tökéletes palacsinta

Apró trükk, és a palacsinta tésztája isteni finom lesz. Ha ezt kipróbálod, utána már nem lesz kérdés a recept.

Szerző Ripost

Palacsintát szinte mindenki tud készíteni, hiszen ki ne imádná lekvárral, túróval, nutellával vagy csokival megtöltve? Örök recept, ami sokunkat a nagyira emlékeztet, kicsik és persze a nagyok kedvence is. Ezt a desszertet nem lehet megunni, sósan és édesen sem. Ez az egyszerű trükk viszont még ízletesebbé teszi a tésztát. Neked is ismerned kell így a receptet.

Vajas palacsintatészta

Big,Stack,Of,Homemade,Crepes,Or,Thin,Crepes,With,Butter
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1/2 l tej
  • 1/2 l szóda
  • 40 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 20 g cukor
  • 1 csipet só
  • reszelt citromhéj

Így készítsd el:

  1. Verd fel a tojásokat, sózd meg.
  2. Szitáld át a lisztet, keverd bele a cukrot, és folyamatos keverés mellett add hozzá a tojásokat is.
  3. Keverés mellet add hozzá a tejet és a szódát, amíg teljesen homogén nem lesz a tészta.
  4. Tedd bele az olvasztott vaj nagy részét és a citromhéjat.
  5. Hagyd a tésztát pihenni egy órát a hűtőszekrényben. 
  6. Enyhén kivajazott serpenyőben süsd meg a palacsintákat.

Jó étvágyat!

 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!