Orbán: Európa minden polgára szankciós felárat fizet az energiáért

INSIDER
ÉLETMÓDI

Szerző Sors Edina

1 hónapja

3 isteni bográcsétel, ha nem gulyást akarsz enni

Nagy buli a hétvégi bográcsolás, nagyon jó móka a családdal és a haverokkal is. Íme három recept, ami kihagyhatatlan a nyáron!

Szerző Sors Edina

Mindig nagyon jó program hétvégére, amikor összejön a család, vagy a haverokkal a kerben előkerül a bogrács. Szuper egyszerű ételeket dobhattok össze, de választhattok kicsit bonyolultabban elkészíthető,de isteni ízeket. Mi most három recepttel készültünk nektek, ne hagyjátok ki! 

1. Bográcsos halászlé

Traditional,Hungarian,Fish,Soup,In,A,Small,Red,Kettle
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 kg konyhakész ponty szeletelve
  • 50 dkg ikra
  • 25 dkg halzsír
  • 2 ek halsűrítmény
  • 2 db halászlékocka
  • 2 db közepes nagyságú vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 tk tört chilipaprika
  • 1 ek zsír
  • 0,5 dl jó minőségű vörösbor
  • 2 ek pirospaprika

Így készítsd el:

  1. Tedd a zsírt és a halzsírt a bográcsba, valamint a vékony szeletekre vágott vöröshagymát. Párold egy kicsit majd tegyél bele sót, borsot, és szórd meg a pirospaprika felével.
  2. Öntsd fel 1 dl vízzel, hagyd felforrni, és süsd zsírjára, így a paprika megtartja szép piros színét.
  3. Vedd le a tűzről, add hozzá a besózott halszeleteket, az ikrát, a paradicsomot és a paprikát. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, öntsd hozzá a bort. Add hozzá a sűrítményt és a halászlékockát. Forrald fel ismét, szórd rá a maradék piros paprikát, lassú tűzön forrald, a bográcsot pedig csak rázogasd közben. Kb. 20 perc alatt megfő.

Friss kenyér isteni hozzá! 

Jó étvágyat!

2. Lecsó bográcsban

Traditional,Hungarian,Letcho,(lecsó),With,Sausage
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 kg paradicsom
  • 2 kg paprika
  • 2 db hegyes erős paprika
  • 1 kg vöröshagyma
  • 3 ek napraforgó olaj

Így készítsd el:

  1. Kockázd fel a hagymát és a paradicsomot. A paprikát vágd fel karikákra. ( vegyél piros és sárga paprikát is a piacon )
  2. Tegyél egy kis olajat a bográcsba, a szalonnát süsd üvegesre. Add hozzá az apróra vágott hagymát és pár percig fonnyaszd. 
  3. Ezután a paprikát és a paradicsomot is tedd bele. Addig főzd,amíg a paprika meg nem puhul. Sózd ízlés szerint.
  4. Természetesen kolbásszal is készítheted! 

Jó étvágyat!

3. Paprikás krumpli

Hungarian,Specialty,"paprikăˇs,Krumpli".,Homemade,Vegetarian,And,Vegan,Potato,Dish
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 kg krumpli
  • 2 fej hagyma
  • 1 szál szárazkolbász
  • 2 db paradicsom
  • 3 db paprika
  • pirospaprika
  • bors

Így készítsd el:

  1. Kockázd fel a szalonnát, pirítsd le. Dobd rá a az apróra vágott hagymát, és fonnyaszd üvegesre. Tedd hozzá a felkarikázott szárazkolbászt, pirítsd pár percig, majd húzd le a tűzről.
  2. Keverd hozzá a pirospaprikát, tedd bele a karikára vágott krumplit, az apróra vágott paradicsomot és a paprikát.
  3. Tedd vissza a tűzre. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, sózd, borsózd és kevergetés nélkül főzd meg.
  4. Nokedlivel, tarhonyával vagy friss kenyérrel tálalhatod.
    Jó étvágyat!

 

 

Szerző Sors Edina

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!