1 hónapja

Tedd tepsibe a sárgabarackot, eszméletlen, ami történni fog

Már érik a lédús, isteni sárgabarack, itt az ideje, hogy eltedd télire. Egy magyar háziasszony zseniális módszert osztott meg az interneten, érdemes kipróbálni!

Javában tombol a befőzőszezon, most a sárgabarack ideje jött el. Az elmúlt évekkel ellentétben idén nem tizedelte meg a termést a fagy, így végre ebből az isteni gyümölcsből is készíthetsz kompótot, lekvárt télire. A nagy hőségben embert próbáló feladat a lekvárfőzés, de ezzel a trükkel megkíméled magad a forró fazék mellett ácsorgástól: egyszerűen told be a sütőbe a barackot, és a többit bízd rá a gépre. A szokatlan módszert Gálné Nagy Annamária osztotta meg, és a háziasszonyok imádják az ötletet. Szilvából szinte mindenki készített már lekvárt a sütőben, de most kiderült, hogy a sárgabarackot is el lehet így tenni; mutatjuk a receptet.

Fotó: Pixabay.com


 

Sárgabarack lekvár sütőben

Hozzávalók:

  • 4 kg sárgabarack
  • 1 kg cukor (elhagyható)
Fotó: Gálné Nagy Annamária


 

Elkészítés:

  • Alaposan mosd meg a barackokat, majd magozd ki és darabold fel őket negyedekre. Egy nagyobb edényben keverd össze a cukorral.
  • Fogj egy magas peremű tepsit, és öblítsd ki ecettel a belsejét – így nem fog leégni a lekvárod.
  • Tedd a tepsibe a cukorral összekevert barackot, és mehet is a sütőbe. 180 Celsius fokon, 3 órán át légkeveréssel „süsd.” Ha nincs légkeverés funkció a sütődön, akkor 160 fokon süsd a barackot 2,5 órát, majd vedd lejjebb a hőfokot 100 Celsius fokra, és további két órát süsd. Kevergetni egyáltalán nem kell!
  • Míg sül a lekvár, csírátlanítsd a befőttes üvegeket: főzd ki őket forró vízben, vagy tedd a mikróba 2-3 percre.
  • A kész lekvárt töltsd az üvegekbe. Miután rászorítottad a kupakot, állítsd fejre az üvegeket 15 percre. Ezután mehetnek a száraz dunsztba; hagyd, hogy lassan, 24 óra alatt hűljenek ki.
Fotó: Gálné Nagy Annamária


 


 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ijesztő híreket közölt a kardiológus a magyar énekessel

vg.hu

Megdöbbentő kéréssel fordult Klicsko az ukrán lakosokhoz

borsonline.hu

Fülledt erotika a Szigeten: kivillanó mellek, csillámba fojtott testek

vg.hu

Lehet, hogy most látjuk utoljára növekedni a magyar gazdaságot

ripost.hu

Letépte a bugyit az almamellű bombázó, mindenki látta

borsonline.hu

Kiderült, ki a gyanúsítottja a VV Anett drámájába fulladt szeánsznak

metropol.hu

Okosabb vagy, mint egy kisiskolás? Tedd próbálra tudásod és nyerj!

vg.hu

Acélcsarnokpiac: erős év, bizonytalan kilátások (X)

origo.hu

Exkluzív dokumentumfilm sorozatot forgatott Szalai Attiláról a BioTechUSA (x)

ripost.hu

Benzema kikotyogta, Cristiano Ronaldo erre készül

ripost.hu

Jogi lépéseket tervez Suzy - törölték az oldalát

További cikkek

ÉLETMÓDI

Ne dobd el az alma héját, szuper, mire használhatod

ÉLETMÓDI

3 isteni bográcsétel, ha nem gulyást akarsz enni

ÉLETMÓDI

Isteni lett a bundás kenyér, mutatjuk, mitől lesz különleges

ÉLETMÓDI

Októberig ontja virágját a muskátli, ha így gondozod nyár végén

ÉLETMÓDI

A cukkinit nem lehet megunni! Édesen és sósan is finom

ÉLETMÓDI

Durva, de ennyivel melegebb most a Földközi-tenger

ÉLETMÓDI

Elképesztően egyszerű trükk, így készül a tökéletes palacsinta

ÉLETMÓDI

Ezért volt nagyon különös az idei július