ÉLETMÓDI

Szerző D.K.

1 hónapja

Felesége diétára fogta: egészen furcsa dolog történt a magyar zsaruval

Kivételes hozadéka lett a korábban rendőrként szolgáló Bihary Péter életmódváltásának. A mackós, nagydarab exnyomozó elkezdett beszámolni diétás tapasztalatairól. Ezzel lavinát indított el…

Szerző D.K.

Az egykori nyomozó, azaz Bihary Péter a németországi Feketeerdő régióban él csinos feleségével, Adrival és három kislányukkal. Szép egzisztenciát, idilli családot teremtettek. Persze az út hosszú és rögös volt idáig. Péter ugyanis nagyon mélyről jött… De hát onnan szép nyerni!

Lányai: Kíra 18,  Aisa 11, Arina 8 éves Fotó: Attila Muller / Bihary Péter

 

„Baltával estek nekem, lőttek is rám”

„Szerény körülmények közt éltünk vidéken, még fürdőszobánk sem volt, a szüleim mégis mindig azon igyekeztek, hogy egyről a kettőre jussunk” – emlékszik vissza Péter. „Édesapám bányászként dolgozott, hatéves voltam, amikor felszerelt rendőrnek. Ezzel új fejezet kezdődött az életünkben. Lett társaság! Rendszeresen jártak fel hozzánk a kollégák kávézni, csak letámasztották a géppisztolyukat és hosszasan sztorizgattak a konyhában. Láttam persze, hogy a rendőrségi szolgálat iszonyat sokszor idegőrlő, de azt is, hogy nagyon izgalmas. Engem ez utóbbi fogott meg, ezért döntöttem úgy 19 évesen, hogy édesapám nyomdokaiba lépek.” 

Fotó: Bihary Péter

Péter egy évtizedig dolgozott rendőrként, majd ezt követően 12 évet töltött a reptéri fegyveres szolgálatnál. Ez éppen a ’90-es évekre esett, arra az időszakra, amikor a rendszerváltás után javában formálódtak a bűnözői klánok Budapesten. Sűrű volt az élet, na! De Pétert még most is lelkesítik az akkoriban átélt kalandok. „Rengetegszer kerültem veszélyes szituációba, jöttek nekem baltával, lőttek is rám, észnél kellett lenni. Szerencsére éles helyzetben az adrenalin nem hagy helyet a félelemnek és valahogy mindig tudtam, mit kell tenni az adott pillanatban. Egy komoly autótolvaj lekapcsolásáért még díjat is kaptam!”

 

„Imádta a gazdag nő, ahogy porszívózok”

Szerette a munkáját, egy jobb élet reményében mégis úgy döntött, hogy nekivág az ismeretlennek és kiköltözik Németországba. Családja négy hónappal később követte.

„Akkor két hónap alatt 40 kilót fogytam a stressztől – meséli. - Szobalánynak jöttem ki egy olyan hotelbe, ahol a világ leggazdagabb emberei szállnak meg. Egy idős hölgy megkérdezte, hogy végig nézheti-e ahogy porszívózok. Azt mondta, még sosem látott porszívózó férfit és ez a végletekig felizgatja. A produkcióért 50 euró borravalót kaptam, és a rituálét minden nap eljátszottuk, amíg ott volt. Szerencsére ennél tovább nem akart menni, hozzáteszem, hogy akkor is ugyanígy néztem ki: nagydarab, kopasz pali, oldalzsebes gatyában.” Péter később gyárban, és idősek otthonában is dolgozott. Mára viszont főállású író lett. 2020-ban jelent meg az első könyve, azóta a hetediken dolgozik. Ez már csak azért is érdekes, mert korábban fogalma sem volt arról, hogy konyít az íráshoz.  

Péter összes könyve ugyanolyan fordulatos, akciódús, mint a saját élete… Fotó: Bihary Péter

„Legföljebb rendőri jelentést vagy bevásárló listát írtam – meséli nevetve. – Tehetségemet a feleségem csalogatta elő, mégpedig nem akárhogyan. Mivel állandó súlyproblémával küzdök, beregisztrált engem egy online életmódváltó, vagyis fogyasztó csoportba.  A bemutatkozó bejegyzésemre egyből 8000 ember reagált. Hetente beszámoltam nekik a szenvedéseimről, óriási sikerem volt. Egyszer rám írt a csoportból egy írónő, Bridget Wagner és gyakorlatilag rábeszélt, hogy ragadjak tollat. Így született meg az első két regényem, amiket a rendőri éveim ihlettek. A könyveimben rengeteg életrajzi szál van, így nem csak akció és kaland van bennük, hanem rengeteg érzelem és romantika is.”

 

Rajong a feleségéért

Meglehetősen nagyot fordult tehát Biharyékkal a világ, de a családfő nemcsak íráskészségével brillírozik, hiszen a konyhában is átvette az irányítást. Azt mondja, neki legalább akkora sikerélmény, ha a lányok jóízűen megeszik az ebédet, mintha megírna egy fejezetet. Feleségével 15 éve vannak együtt. 

„Amikor megismert, egyáltalán nem kedvelt – emlékszik vissza. - Ő is a reptéri védelmi szolgálatnál dolgozott. Egyik nap a szokásos stílusomban ültem eltehénkedve és azt mondtam: á, te vagy az Adrienn! Ő így válaszolt: hát apukám, ezzel a stílussal barátok már nem leszünk! Amikor viszont véletlenül egy helyre osztottak be minket, végig beszélgettük a 12 órás műszakot. Ott és akkor minden megváltozott. Hamarosan megkértem a kezét, feleségül vettem. Ez a harmadik házasságom, és úgy érzem, ebben a kapcsolatban mindketten kiteljesedtünk. Egyenrangú partnerek vagyunk, Adrienn valódi társam. 

Fotó: Attila Muller / Bihary Péter

 

Igaz, a térdem rossz állapota miatt a kényszerűség úgy hozta, hogy én maradjak itthon, én vezessem a háztartást, de számomra egyáltalán nem degradáló kitakarítani a lakást, vagy főzni a családomra. Csak szerényen jegyzem meg, hogy a televíziós séfek a kanyarban sincsenek..." – magyarázza Péter lelkesen, és hozzáteszi, hogy igazán motivált a házimunkát illetően. Minél előbb végez a főzéssel, mosogatással, annál előbb ülhet le a számítógéphez írni. 

„Nekem az írás mentőöv. Szobalányként sokszor utáltam az egészet, azt kérdezgettem magamtól, hogy mi a fenét keresek itt. Szeretem, ha van értelme a munkámnak. Rendőrként ez egyértelmű volt, de az írásban újra megtaláltam. Nem vágyok szépirodalmi babérokra. Egyszerűen csak szórakoztatni akarok a könyveimmel, hogy amíg a regényeimet olvassák az emberek, el tudják felejteni a napi rutint, a taposómalmot, a betegségeket, a háborút, vagy épp egy szerelmi csalódást...”

Első regénye két éve jelent meg, hamarosan nyomdába kerül a hetedik. Fotó: Bihary Péter

 

 

 

 

 

Szerző D.K.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Andy Vajna és a Rambo legendája

borsonline.hu

Brutális baleset: nyugdíjas sofőr miatt halt meg az öt hónapos kisfiú

borsonline.hu

Kiadták a riasztást: pokoli járványt szabadíthat a világra egy rejtélyes lény

mindmegette.hu

Íme a franciák legendás krémese: mille-feuille, az ezerlevelű sütemény

vg.hu

Kritikus a helyzet a szlovák autógyárakban

mindmegette.hu

Meggyes pite - grillen sütve?! Mutatjuk videón, hogy lehetséges!

ripost.hu

Videóra vették: óriási zajjal csapódott valami a Földbe Amerikában

ripost.hu

Benzema kikotyogta, Cristiano Ronaldo erre készül

ripost.hu

"Rettentően sajnáljuk" - Hiába várja a közönség, nem lép fel Majka

life.hu

Scitec Muscle Beach: Egy fesztivál, amit körbeleng a kitartás és az erő (x)

További cikkek

ÉLETMÓDI

Ne dobd el az alma héját, szuper, mire használhatod

ÉLETMÓDI

3 isteni bográcsétel, ha nem gulyást akarsz enni

ÉLETMÓDI

Isteni lett a bundás kenyér, mutatjuk, mitől lesz különleges

ÉLETMÓDI

Októberig ontja virágját a muskátli, ha így gondozod nyár végén

ÉLETMÓDI

A cukkinit nem lehet megunni! Édesen és sósan is finom

ÉLETMÓDI

Durva, de ennyivel melegebb most a Földközi-tenger

ÉLETMÓDI

Elképesztően egyszerű trükk, így készül a tökéletes palacsinta

ÉLETMÓDI

Ezért volt nagyon különös az idei július