tóth gabi
Nem is gondolnánk, milyen meglepő trükkökön múlik, hogy igazán tökéletes legyen az elkészített étel.
Egy jó rántott csirke nem hiányozhat egyetlen asztalról sem: mindannyian imádjuk, és nem véletlen, hogy folyamatosan szeretnénk még különlegesebbé és még finomabbá tenni. Az igazán tökéletes rántott csirke titka viszont egyáltalán nem különleges adalékban és ördögi trükkökben rejlik, hanem megdöbbentően egyszerű apróságokban.
1. Időben elő a hűtőből
Ha azt szeretnénk, hogy ropogós és zamatos legyen a hús, akkor előre kell gondolkozni. Na nem sokat, elég mindössze félórát! A legrosszabb, amit tehetünk, hogy a húst főzés közben elővesszük a hűtőből és szinte azonnal a forró olajba rakjuk! A hideg hús hirtelen le fogja hűteni az olajat, így sokkal nehezebb, sőt szinte lehetetlen lesz a kívánt eredményt elérni. Vegyük inkább elő félórával vagy 1 órával hamarabb a csirkét, hagyjuk, hogy szobahőmérsékletű legyen, ezután kezdjünk csak dolgozni vele.
2. Jól becsüljük meg a lisztet
Ha már rántott csirkét választunk a menübe, akkor annak klasszikus fajtájával bizony együtt jár a fehér liszt. Ne most próbáljunk spórolni a liszttel, ne rázogassuk le a panírozás közben a felesleget, inkább örüljünk neki, ha minél több megtapad a húson - ez fogja ugyanis biztosítani az extra roppanós réteget.
3. Hagyjuk az olívaolajat
Az olívaolaj egészséges és finom, de a rántott csirkéhez használjunk inkább klasszikus étolajat. Akkora mennyiségű olaj kell ugyanis ehhez az ételhez, hogy az extraszűz olíva használata kész pénzkidobás. Ráadásul ezen a hőfokon még kesernyéssé is válhat az íze, ezért aztán tényleg jobb is elkerülni.
4. Ne használjunk papírtörlőt!
Igen népszerű az a trükk, hogy elkészülte után az ételt tegyük papírtörlőre és itassuk fel vele a fölösleges zsiradékot. Ezt felejtsük el! Ezzel a felitatással meg fogjuk puhítani a ropogósra tervezett panírt, belemasszírozzuk a felső rétegbe a gőzt. Inkább tegyük sütő rácsára a húsokat, és hagyjuk néhány percig megdermedni-megszáradni a panírt.
Íme egy remek recept:
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Keverd össze egy tálba a felvert tojásokat, a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket.
2. Szeleteld fel a csirkemellfilét, majd rakd bele az elkészített szószba. Fedd le és tedd be a hűtőszekrénybe reggelig.
3. Másnap ebéd előtt vedd ki a hűtőből, és már csak a zsemlemorzsában kell megforgatni, mielőtt forró olajban szépen pirosra nem sütöd.
Tálald a szokásos módon, rizzsel, krumplipürével, sült krumplival, salátával.
Jó étvágyat!