DIÉTA

Van remény: sport nélkül is lefogyhatsz!

Sokan élnek abban a tudatban, hogy mozgás nélkül lehetetlen megszabadulniuk a súlyfeleslegtől. Ez egyáltalán nincs így! Az egészséges táplálkozás mindennél fontosabb!
  • Szerző: B.D.

Még ma is él az a tévhit az emberekben, hogy testmozgás nélkül lehetetlen lefogyni. Persze az egészségünk szempontjából rendkívül fontos a sport, de nem ez a döntő tényező abban, hogy megszabadulj a zsírpárnáidtól. Az álomalak igenis elérhető, ha odafigyelsz arra, hogy pontosan mit eszel!

Egy brit kutatás bebizonyította, hogy nem segít az elhízott gyermekeknek a fogyásban az edzés, ugyanis az elhízás hatással van a gyermekek aktivitására, de az aktivitás már kevésbé befolyásolja a testsúlyt. Körülbelül 300 gyermek testsúlyát, táplálkozását követték nyomon a kutatók 5 éven keresztül, melynek eredményeként megállapították, hogy az elhízás leginkább a megfelelő táplálkozással orvosolható, illetve előzhető meg, kevésbé a mozgással.

Önmagában a sporttól nem fogysz le, ha nem változtatsz gyökeresen a táplálkozási szokásaidon.

80 százalékban a táplálkozás, és csak 20 százalékban a mozgás a sikeres fogyás titka. A helytelen táplálkozást nem lehet a sporttal kompenzálni, maximum abban az esetben, ha élsportoló vagy. Az sem megoldás, ha időnként elkap a hév, és diétába fogsz, aminek következtében vesztesz a súlyodból, de aztán abbahagyod az önsanyargatást, és újra visszaszeded a kínkeservvel leadott kilókat. Teljes életmódváltásra van szükség! Ha kiiktatod az étkezésedből a finomított szénhidrátokat, a lisztet és a cukrot, akkor már jó úton jársz.

Azt, hogy mennyire nagy szerepe van a helyes táplálkozásnak a fogyásban, Tündi példája bizonyítja a legjobban, akinek történetéről tavaly a %% is beszámolt. A túlsúlyos magyar nő 25 kilót adott le úgy, hogy közben folyamatosan süteményt evett, persze természetesen diétásat.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?