DIÉTA

Szeretnél karácsonyig lefogyni? Mutatjuk pontosan mit kell tenned

Szeretnél karácsonyig lefogyni? Felejtsd el a drasztikus változtatást, a titok nyitja a fokozatosság! Ne most akard megváltani a világot, adj időt magadnak, hidd el, így leszel nyerő!

Kicsit több, mint egy hónap van hátra karácsonyig. Bizony az ünnepek alatt előfordul, hogy felszaladnak a kilók! Érdemes már most odafigyelni az étkezésre, mozgásra, hogy a versenysúlyod minél egyszerűbben megtartsd, vagy gyorsan még most megszabadulj néhány kilótól!

1. Ne koplalj!

Ami nagyon fontos, hogy ne vesd bele magad a koplalásba, az tuti nem vezet hosszútávon megoldásra és megterheli a szervezeted.

2. Segít a fokozatosság

Fokozatosan csökkentsd a kalóriabevitelt, csökkentsd a szénhidrátot, felejtsd el a cukrot, egyél sok zöldséget és esténként felejtsd el az evést. Ha nehezen megy lemondani az esti étkezésről, akkor a mennyiséget naponta csökkentsd.

3. Vezess naplót

Te sem emlékszel pontosan mindig arra, mit is ettél napközben? Vezess erről egy listát. Hidd el, nagy segítség lesz, hogy beálljon az étkezésed. Még véletlenül se "hazudj" magadnak.

4. Fogyassz sok vizet

Nagyon fontos a folyadékbevitel. Igyál legalább 2,5 liter vizet, de tisztító teával vagy citromos vízzel is felpörgetheted a fogyást.

5. Kell egy kis kihívás!

Mozogj többet, mint eddig

Ha mostanáig egyáltalán nem sportoltál, válassz ki akár az internetről egy gyakorlatsort, ébredj fel minden nap csak fél órával korábban, és mozogj napi legalább 30 percet. (jóga, plank, reggeli torna) Nem kell nagy dolgokra gondolni, már néhány mozdulat is több a semminél.

Ha ezeket a tanácsokat megfogadod, akkor karácsonyig garantáltan ledobsz pár kilót! Ami még fontos, hogy az ünnepek alatt se felejtsd el írni mit ettél, és esetleg növeld a mozgást fél óráról 40 percre, vagy akár 1 órára is. Ha ennyit megteszel magadért, akkor tuti jó lesz rád a Szilveszteri ruhád! Máris úgy indíthatod az új évet, hogy hozzászoktál egy új napi menetrendhez, egy egészségesebb élethez, így 2019 a te éved lesz!

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?