Létrehozva: 2016.02.01.

Minél gyakrabban evett, annál gyorsabban olvadtak le róla a kilók!

Az amerikai Alyssa Heidemann közel 150 kilóról fogyott 88-ra. Közben azt is megtanulta, hogyan kell visszafogni a kalóriákat úgy, hogy közben sose érezze éhesnek magát.

Alyssa az érettségi idején közel 100 kilót nyomott, szerette a gyorsételeket, az üdítőket, a nassolnivalókat, viszont egyáltalán nem sportolt. A sűrű munkanapok pedig tovább rontották a táplálkozási szokásait, így a következő 10 évben még 50 kilót szedett fel.

Pár hónapig a Weight Watchers diétájával próbálkozott, de egyszerűen képtelen volt minden falatot feljegyezni, így egy idő után feladta.

Így indult a változás

Egy náthás betegségből lábadozva egy éjjel arra ébredtem, hogy nem kapok levegőt, mintha egy elefánt ült volna a mellkasomra – meséli Alyssa. Szerencsére nem szívroham volt, de az orvos megállapította, hogy nagyon magas a vérnyomása. Az akkor 30 éves fiatal nő tudta, hogy változtatnia kell az életmódján, és le kell adnia valamennyit 150 kilós testsúlyából.

Alyssa először egy extrém diétába kezdett, amit két hétnél tovább nem nagyon volt szabad csinálnia. Leállt a koffeinnel, a kenyérrel, a gyümölccsel, a keménytőtartalmú zöldségekkel, a gyorsételekkel. Az eredmények meggyőzőek voltak: hat hónap alatt 15 kilót dobott le. Ezután azonban leállt a fogyás. Valószínűleg azért, mert nem evett eleget, és a szervezete elkezdte extra hatékonysággal hasznosítani a táplálékot.

Alyssa-t annyira elkeserítette a kudarc, hogy újra visszanyúlt régi, rossz szokásaihoz, például üdítőt ivott és gyorsételeket evett. A leadott 15 kiló hamar vissza is kúszott rá.

Fenntarthatóbb diéta

A Sanford Profile elnevezésű étrendet az orvosa javasolta: ez fenntarthatóbbnak bizonyult, és egy dietetikus is segített összeállítani és betartani. Az első lépés a szénhidrátban gazdag ételek, például a kenyér, a tészta, a keményítőtartalmú zöldségek és az üdítőitalok kiiktatása volt. Ám az étrendben rendszeres étkezések szerepeltek, így Alyssa cukros nassolnivalók nélkül sem volt éhes, és a cukorbevitelt is jelentősen csökkenteni tudta.

Egy tipikus napot fehérjeturmixszal kezdett, rostos turmixszal folytatott, majd levest ebédelt. A program részeként kapható nassolnivalót evett uzsonnára, a vacsora pedig sovány hús, például pulyka volt zöldségekkel, amit egy fehérjeturmixszal öblített le. Öt hónap alatt 45 kilót adott le.

A sport is sokat segített

Ezen a ponton jöttem rá, hogy sportolnom kell valamit, ha további fogyásra vágyom. Először csak a bevásárlóközpontot jártam körbe többször, aztán beiratkoztam egy edzőterembe, ahol súlyzós gyakorlatokat végeztem, és a futópadon futottam.

Ahogy egyre többet bírt az edzőteremben, az étrendje is átalakult: több szénhidrátot evett, például zabpelyhet és gyümölcsöt. Az a szokása azonban megmaradt, hogy naponta többször is kisebb adagokat fogyasztott, így soha nem volt éhes, mégis fogyott. Végül Alyssa több, mint 60 kilótól szabadult meg, és most az első 5 kilométeres futóversenyére készül!

Az eredmény

Bár Alyssa még további 5-10 kilótól szeretne megszabadulni, számos olyan dolgot megtapasztalt, amire túlsúlyosan nem volt képes. Már az is nagy élmény, hogy nem kell többé a ruhaboltok plus size részlegében vásárolnia, így sokkal stílusosabbnak érzi magát. De a futás is az új élet hozadéka: Alyssa lelkes futó lett, a sport pedig a stresszel is segít neki megbirkózni.

Alyssa tippjei

Ne keseredj el!

Amikor az első kísérletnél pár hónap után megállt a fogyás, visszaszoktam a régi, rossz szokásaimra. Most viszont, amikor egy kicsit lassabban kezdtem fogyni, arra használtam ezt a megtorpanást, hogy elkezdjek végre sportolni.

Kérd ki a szakértők tanácsát!

A fogyókúrás coach nagyon sokat segített: nemcsak a motivációban, hanem abban is, hogy új dolgokat próbáljak ki, mint például a futást. A támogatása és a szakértelme nagyon sokat jelentett, amikor a következő lépést kellett kitalálni.

Egyél sokszor, de egészséges ételeket!

A gyakori, egészséges étkezések miatt nem kívánom a gyorsételeket és a nassolást. A fogyáshoz nem kell éhezni, csak a megfelelő ételeket kell választani.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

borsonline.hu

"Ez elfogadhatatlan" – balhé a TV2 stúdiójában, majdnem hazaküldték a műsor sztárját

ripost.hu

Megint nagyot fog esni az üzemanyag ára, eddig érdemes várni a tankolással

magyarnemzet.hu

Olyan fejlesztés történik Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, amire nagyon régen vártak

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

mindmegette.hu

5 egyszerű amerikai csokis keksz, aminek nem lehet ellenállni

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Dühöngött és sírt Harry herceg, ez volt az utolsó csepp a pohárban

ripost.hu

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

DIÉTA

"64 éves vagyok, de évtizedekkel fiatalabbnak nézek ki!” - elárulta egyszerű trükkjét a nő

YESSS

Olaszország legkiválóbb múzeuma adott otthont a magyar alkotásoknak a Milan Design Week alatt

YESSS

Egyetlen farmerben járnak idén nyáron a francia nők, válaszd ezt te is!

YESSS

Nagy visszatérő: ez a farmer lesz a tavasz befutója

YESSS

Idén nyáron öltözz Nanushkába! Ezek lesznek a legmenőbb darabok

YESSS

Felrobbant a TitkTok, ez lesz 2024 legdivatosabb hajszíne! Vigyázz, ha tényleg kipróbálod

YESSS

Itt az új mikrotrend: figyeld a tornacipőt!

YESSS

Katalin hercegné bájosan mutatja meg a friss divatot