DIÉTA

Meglepő japán trükkel teheted sokkal hatékonyabbá a diétádat

Marie Kondo egyre híresebb KonMari módszerét eddig csak takarításra, selejtezésre és a holmik ügyes tárolására használták a nők. Ám kiderült: a diétát is hatékonyabbá és élvezetesebbé teheti ez a különleges japán módszer.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Marie Kondo Japán selejtezési és rendszerezési guruja. Alapelve, hogy csak olyan dolgokkal vedd körül magad, amelyek örömet okoznak. De mi lenne, ha nemcsak a lakásod tárgyai között tennél rendet, hanem az asztalnál is alkalmaznád az örömteli étkezés elvét? Vajon tésztából, sütiből és fagyiból állna az étrended, vagy ösztönösen az egészséges ételekért kiáltana a tested? Próbáld ki, hogy pár hétig tudatosan kiélvezel minden falatot, ami lecsúszik a torkodon, és szinte azonnal tapasztalod majd jótékony hatását.

A tested tudja, mire van szüksége

Ha nem tilos hamburgert és palacsintát enned, rögtön nem is lesz annyira érdekes az egész. Ha odafigyelsz a testedre, valószínűleg jelezni fogja, mire van szüksége – és az nem a cukor. Ha viszont időnként megkívánsz valamilyen édességet, nyugodtan egyél belőle egy keveset, de úgy, hogy tudatosan odafigyelsz minden egyes falatra. Hidd el, hamar abba fogod hagyni a torkoskodást, és nem lesz hiányérzeted.

Nem könnyű csak az evéssel foglalkozni

Szinte mindannyian csinálunk valami mást is evés közben. Az irodában a számítógép előtt kanalazzuk be az ebédet, ha pedig étteremben eszünk, általában jobban figyelünk az asztaltársaságra, mint az ételre. Arról már nem is beszélve, ha a tévé előtt rágcsálunk valamit... Ám ha csak az ételre figyelünk, jobban érezzük az ízeket, és máris kevesebbet eszünk – még akkor is, ha először kicsit unalmasnak tűnik ez a megoldás.

Megéri rászánni egy kis pénzt

A minőségi étkezés néha drágább, mint az ócska étel, de ha nem költesz cukorra, üdítőre, édességre és fehér lisztes pékárukra, megtérül a befektetés. Amikor pedig az ízlelőbimbóid is magukhoz térnek a cukorsokkból, látni fogod, mennyivel ízesebb az igazi étel. Csökkentheted a költségeket, ha otthonról viszel magaddal ebédet a munkahelyedre, és nem a sarki kifőzdében bízol.

címkék:
És ezeket olvastad már?