DIÉTA

Lehet, hogy túl sok cukrot eszel? Ezek a jelek erre utalnak!

Régóta tudjuk, hogy a cukor minden fronton árt a szervezetednek. Ráadásul gyakran nem is vagy tudatában annak, mennyit fogyasztasz belőle. A tested viszont pontosan tudja: ha ezeket a jeleket tapasztalod, a legfőbb ideje kiiktatni a fehér mérget az étrendedből.
  • Szerző: Ripost

Állandóan fáradt vagy

Ha folyton fáradtnak érzed magad, pedig eleget alszol, akkor valószínűleg a cukor a bűnös. Bár a cukorból gyorsan energiát nyersz, az energiaszinted legalább ilyen hamar vissza is esik. Nézz rá kritikusan az étrendedre, és ahol lehet, spórolj a cukorral.

Folyton édességet és szénhidrátot ennél

Ha naponta megkívánod az édességet, jó esély van rá, hogy cukorfüggő lettél. Ez ugyanis egy láncreakció, egyre többre és többre van szüksége a szervezetednek, hogy jól érezd magad. Ideje szakítanod a függőséggel!

Mindig náthás vagy

Ha gyakori vendég nálad a nátha, lehet, hogy erről is a cukor tehet: a túlzott cukorfogyasztás ugyanis megterheli az immunrendszert.

Ködös az agyad (különösen étkezés után)

A koncentrációs képesség csökkenése az alacsony vércukorszint egyik tünete. Ha túl sok cukrot fogyasztasz, a vércukorszinted le-fel ugrál, nem csoda, ha semmire nem tudsz figyelni.

Semmi nem olyan édes, mint régen

Az állandó cukorterheléstől szó szerint elfáradnak az ízlelőbimbók, te pedig egyre több cukrot eszel, hogy édesnek érezd az ételeket. Ha viszont egy időre felfüggeszted a cukorevést, magukhoz térnek, és azt fogod észrevenni, hogy az édességek elviselhetetlenül édesnek tűnnek.

Bőrproblémák gyötörnek

A cukor gyulladáskeltő élelmiszer, így a pattanások, vagy a rosacea tünetei is mérséklődnek, ha leszoksz róla. Ráadásul a folytonos fáradtság okozta fekete karikák is eltűnnek a szemed alól, ha kevesebb cukrot fogyasztasz.

Felszedtél pár kilót

A cukor nem tartalmaz hasznos tápanyagot, a vércukorszinted folytonos hintáztatása miatt viszont nagyon hizlal. Egy idő után azonban nemcsak a hízás jelent problémát: akár inzulinrezisztencia vagy cukorbetegség is kialakulhat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?