Létrehozva: 2016.03.20.

Így szokhatsz le tavasszal könnyebben a cukorról

Hamarosan miniszoknyát, kivágott trikót hordhatunk! Kivillannak a legkényesebb területek a ruhákból. Ha félsz, hogy nem vagy elég csinos, itt az ideje, hogy ledobd a súlyfelesleged! Tavasszal sokkal könnyebb! Segítünk!

Lassan elfelejtheted a sokat eltakaró kabátokat, előveheted a szekrényből a lenge, tavaszias holmikat. A gond csak az, hogy ilyenkor látszik meg igazán az a kis súlytöbblet, amit télen felszedtél. A visszaszámlálás megindult, ideje hát, hogy megszabadulj a pluszkilóktól!

Az elhízás fő oka a túlzott mértékű cukorfogyasztás. Erről kell elsőként leszoknod. Tavasszal ez is könnyebben megy, hiszen sok friss zöldség közül választhatsz. S hogy ilyenkor miket ehetsz? Mutatjuk!

A tavasz első hazai zöldségféléje a retek. Amellett, hogy magas a C-vitamin-, vas-, magnézium-, folsavtartalma, igazi csodaszer a tavaszi fáradtság ellen is. Vízhajtó, májtisztító és gyulladáscsökkentő hatása lenyűgöző. Magas rosttartalma miatt emésztést serkentő hatással bír, segít a fogyókúrában. Salátának vagy nyersen fogyasztva is tökéletes.

A spenót bár népszerű zöldség, ugyanakkor eléggé megosztó is, ilyenkor tavasszal a legfinomabb, tele van vitaminokkal. Ha főzve nem válik be, fogyaszd nyersen, salátaként! Megfőzve a benne lévő folsav eltűnik ugyan belőle, de a vesére jó hatású K-vitamin és magnézium hatása még ekkor is megmarad. Gyümölcsturmixban való fogyasztását is kipróbálhatod!

A medvehagymának csak pár hétig van szezonja, de érdemes beszerezned, hiszen igazi immunerősítő vitaminbomba! Természetes antibiotikum, vírus-, baktérium- és gombaölő hatású. Tisztítja a vesét, a húgyhólyagot. Fogyaszthatod főzve, nyersen, salátaként, levesként, főzelékként.

Bár egész évben szert tehetünk rá, de azért az igazi, friss, zsenge fejes salátának nincs párja. C-vitamin, béta-karotin, vas- és kalciumtartalma is jelentős. A salakanyagok ürítését is serkenti, és erős vizelethajtó hatása van. Lehetőleg ne áztasd, mert azzal kimosod a vitamin- és ásványianyag-tartalmát!

A spárga vízhajtó, méregtelenítő, rengeteg A-, B1-, B2-, C-vitamin, és nagy mennyiségű folsav-, antioxidáns-tartalmú zöldség. A diéta alatt tökéletes választás! Párolva, grillezve egyaránt eheted!

A karalábé is májusban az igazi, hiába kapható egész évben. Rostjai segítik az emésztést, vízhajtó, vesekőmegelőző hatása is van. Omega-3- és -6-zsírsavat is tartalmaz. Levesbe, salátákba kiválóan alkalmas.

A bazsalikom, a petrezselyem, a sárgarépa, a snidling, a sóska, a zöldborsó, zöldhagyma fogyasztása is kiváló választás lehet.

A felsorolt zöldségeket fogyasztva sokkal könnyebben kiiktathatod életedből a cukros ételeket, és nemcsak a túlsúlyodtól szabadulsz meg, hanem az egészséged is biztosan meghálálja majd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

metropol.hu

Szuper hírt kapott Szoboszlai, ő lehet a meglepő liverpooli edzőváltás nyertese

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

mandiner.hu

Elborzadt Bayer Zsolt: Micsoda világ, micsoda társadalom az, amelyik így néz ki, s ahol ilyen zombik tengetik nyomorult életüket?

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 20-26.: Nehézségeket jeleznek a bolygók

origo.hu

Elárasztanak minket a poloskák, ilyen veszélyesek még sosem voltak

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

DIÉTA

"64 éves vagyok, de évtizedekkel fiatalabbnak nézek ki!” - elárulta egyszerű trükkjét a nő

YESSS

Olaszország legkiválóbb múzeuma adott otthont a magyar alkotásoknak a Milan Design Week alatt

YESSS

Egyetlen farmerben járnak idén nyáron a francia nők, válaszd ezt te is!

YESSS

Nagy visszatérő: ez a farmer lesz a tavasz befutója

YESSS

Idén nyáron öltözz Nanushkába! Ezek lesznek a legmenőbb darabok

YESSS

Felrobbant a TitkTok, ez lesz 2024 legdivatosabb hajszíne! Vigyázz, ha tényleg kipróbálod

YESSS

Itt az új mikrotrend: figyeld a tornacipőt!

YESSS

Katalin hercegné bájosan mutatja meg a friss divatot