DIÉTA

Ez a tojásrántotta a tavasz legnagyobb dobása: Lakj jól, fogyj le!

Egyszerûen és gyorsan elkészítheted ezt az ínycsiklandozó és szénhidrátmentes fogást! Garantáltan jól lakik vele a család és ez lesz a kedvenc reggeli! Próbáld ki még ma!
  • Szerző: F. E.

Ennek a finom tojásételnek  aszalt paradicsom, zsenge kelkáposzta és darált pulykahús adja fantasztikus ízvilágát, ezt még tuti nem próbáltad ráadásul pazarul néz ki!

A tojás eleve a legjobb választás reggelihez: sok fehérje, zéró szénhidrát, nem dobja meg a vércukorszintet, utána sokáig nem leszel éhes. De most olyat turbóztunk ezen a reggelin, hogy csak na! A paradicsommal  és a káposztával rostok és vitaminok kerültek bele, a hússal pedig plusz fehérje.

A meglepő kombináció végeredménye: szuper egészséges és finom reggeli! 

Gazdag tavaszi tojásrántotta

Hozzávalók:

  • 10 nagy tojás
  • 1 fej hagyma, felkockázva
  • 20 dkg darált pulykahús
  • 1 marék aszalt paradicsom szeletelve
  • 2-3 db kelkáposztalevél bordáktól eltávolítva, apróra szeletelve
  • 1/2 dl olíva olaj vagy kókusz olaj
  • só és bors ízlés szerint

Így készítsd:

  1. Melegítsd fel a sütőt 180 fokra és keverd össze a tojásokat egy nagy tálban.

  2. Egy sütőben is használható serpenyőben kevés olajon pirítsd le a darált húst, majd add hozzá a hagymát és az aszalt paradicsomot. Kb. 5 percig süsd így, amíg a hagyma áttetszővé nem válik.

  3. Forgasd az alapba a zsenge kelkáposztát, hagyd, hogy a levelek összezuhanjanak a hőtől, majd öntsd fel a felvert tojásokkal.

  4. Óvatosan kavard össze, majd tedd a serpenyőt előre melegített sütőbe. Kb. 3-5 perc alatt parádésra sül a tojás.

  5. Tálalás előtt sajttal vagy forró sajtmártással és petrezselyemzölddel gazdagíthatod a tetejét.

Jó étvágyat!