kulcsár edina
Újabb diétás recepttel álltak elõ Norbi rajongói. Ez a torta nemcsak gyönyörû, de isteni finom is! Tutira nem hizlal, hiszen nincs benne cukor és fehér liszt sem! Ki ne hagyd!
Nincs is finomabb és egészségesebb gyümölcs a friss epernél, ráadásul a fogyókúrába is nagyszerűen beilleszthető! Ennek a tortának a krémjétől és a piskótájától sem fognak rád rakódni a kilók! Hiszen a krémjében mascarpone és tejszín van, tésztájának alapja pedig szénhidrát csökkentett lisztből és dióból készül. Ha fogyókúrás finomságra vágysz, és tanácstalan vagy, hogy mit süss, próbáld ki! Ezzel a diétás tortával mindenkit le fogsz venni a lábáról! Nemcsak a látvány, de az ízvilág is tökéletes!
Piskótához:
Krémhez:
- Válaszd ketté a tojásokat. A fehérjét verd kemény habbá pici sóval, és édesítőszerrel. A sárgáját is keverd ki.
- Mérd ki a lisztet, a darált diót és jól keverd össze a sütőporral.
- A felvert fehérjébe forgasd bele a tojássárgáját, majd óvatosan a darált diós, lisztes keveréket több részletben.
- Öntsd a masszát kivajazott, kilisztezett tortaformába.
- Előmelegített sütőben 180 fokon süsd készre.
Ha kész, hűtsd ki és vágd fel úgy, hogy 3 piskótalapot kapj belőle.
Ha ez nem nyeri el a tetszésedet, akkor itt találsz egy másik kitűnő diétás piskóta receptet.
- A mascarponéhoz add hozzá az édesítőszert (ízlés szerinti mennyiséget), a citrom levét, reszelt héját és keverd össze.
- Tegyél egy pici expressz zselatin fixet a krémhez.
- Vágd apró kockákra az eperszemeket, majd add hozzá a krémhez.
- Verd fel a tejszínhabot és forgasd bele az epres-mascarponés krémbe.
- A piskótalapokat töltsd meg a krémmel, a tetejére, oldalára is kenj egy kis krémet, és eperszeletekkel díszítsd!
Mielőtt felvágnád, pihentesd a hűtőben kb. 3-4 órát, vagy egy éjszakát.
Jó étvágyat!
Forrás: Szántai Kis Teréz