Létrehozva: 2017.07.11.

Elmúltál 30 éves? Ezekkel a trükkökkel tudsz a leghatékonyabban fogyni

Sajnos nem riogatás, hogy harminc felett sokkal jobban kell vigyáznod a vonalaidra. Kutatások igazolják, hogy innentõl kezdve bizony jönnek fel a pluszkilók. Kétségbeesned azonban nem kell, mutatjuk, mi segít fogyásban!

Biztos rengetegszer hallottad már, hogy harminc felett sokkal jobban kell vigyáznod a vonalaidra. Mivel folyamatosan lassul az anyagcsere, a harmadik iksz sokkal jobban észnél kell lenned, mennyit és milyen minőségben eszel. Mivel ebben a korban már sokkal fontosabbak a hosszú távú karriercélok, ezért kevesebb idő marad a testmozgásra is. De azért nem kell elkeseredned, és a mai naptól zsákruhát húznod: mutatunk néhány trükköt, hogyan pörgetheted fel az anyagcserédet, hogyan égethetsz még több kalóriát, és hogyan szabadulj meg a pluszkilóktól!

1. Fogyassz hüvelyeseket!

Ha legalább napi egy étkezéssel hüvelyeseket fogyasztasz (babot, borsót vagy lencsét), az hosszú távon súlyvesztéshez vezet. Legalábbis ezt állítja egy kutatás, amely során kiderült, hogy azok, akik ezeket a magas proteintartalmú és rostban gazdag zöldségeket fogyasztották, hamarabb érezték jóllakottnak magukat – ráadásul fogyni is kezdtek.

2. Több „jó baktérium”

A probiotikus ételek, mint a joghurt, a savanyú káposzta, a Miso leves súlyvesztéshez vezetnek. Egy kutatás szerint ha nyolc héten át fogyasztasz ilyeneket, drasztikus súlycsökkenésre számíthatsz.

3. Változz konyhatündérré!

Egy táplálkozási tanácsadó azt javasolja a klienseinek, hogy főzzenek minél többet, mert még a gyorsfagyasztott ételek is egészségesebbek, mint a gyorséttermek kínálata. Példának hozta az előfőzött gabonaféléket, a lazacot, vagy a fagyasztott zöldségeket.

4. A reggeli

Ha a napodat fehérjében dús reggelivel nyitod, és a fogyás szinte azonnal beindul. Ha jóllakottan kezded a napot, vagyis nem éhezteted a szervezeted, kiegyensúlyozott lesz az anyagcseréd.

5. 5 órás szabály

Ha túl hosszú ideig nem eszel, belassul az anyagcseréd. Ezért fontos, hogy öt óránál hosszabb ideig soha ne éhezzél! Ha délben ebédeltél, és este hétkor fogsz vacsorázni, iktass be egy uzsonnát a két étkezés közé.

6. Rövidebb és gyorsabb edzés

Az intenzív edzések gyorsabban fogyasztanak, ráadásul megakadályozzák a kettes típusú cukorbetegség kialakulását.

7. Figyeld az érzéseidet!

Nagyon sok esetben nem is az anyagcsere, hanem a lelki problémák állnak a súlygyarapodás hátterében. Ugyanis van, aki hajlamos túl sokat enni stresszes helyzetekben. Érdemes odafigyelned, vajon tényleg éhes vagy-e, vagy valami problémát akarsz elfedni?

8. Tudatos jelenlét

Mielőtt legyintenél, hogy ez valami ezo-izé, megnyugtatunk, hogy nem: a lelki jólét számos tudományág szerint szoros összefüggésben van a testivel. Ha békében vagy önmagaddal, a harmóniára törekszel, és tudatos döntéseket hozol akár párkapcsolati, akár karrierkérdésekben, alacsonyabb lesz a stresszhormonszinted, jobban alszol, és ezáltal leolvadnak rólad a pluszkilók.

9. Kevesebb hús

Bebizonyított tény, hogy azok a felnőttek, akik vegetáriánus étrendre álltak át, kétszer olyan gyorsan fogytak, mint az alacsony kalóriás diétát követők. Nem kell minden húst elhagynod az étkezésedből, de érdemes csökkenteni a húsételek számát a menüdben.

10. Felejtsd el az alkoholt!

A húszas években sokaknak jelen van az életében, hiszen ma már minden buliban alapkellék. Azonban harminc fölött óvatosan kel bánni vele: az alkohol rengeteg kalóriát tartalmaz, amitől iszonyatosan gyorsan hízol. Ráadásul csökkenti az akaraterődet is, így könnyen feladhatod az egészséges életmódot.

11. Több szépítő alvás

Munka és gyermeknevelés mellett szinte lehetetlennek hangzik a napi nyolc óra betartása. Mégis érdemes megpróbálni, hiszen egy kutatás szerint létfontosságú szerepet tölt be az alvás a fogyásban.

12. Igyál több vizet!

Bár azonnal nem kezdesz fogyni tőle, segíti a kalóriák elégetését. Két pohár víz 10 perc alatt 30%-kal magasabbra emeli a zsírégetés hatásfokát. Túl sokat azért ne igyál, nehogy vízmérgezést kapj!

13. Kisebb adagok a tányéron

A szemünk mindig többet kíván az ételből, mint amennyit a gyomrunk képes befogadni. Ha nem tudod eltalálni, nézz utána, milyen ételből mennyi az egészséges egy étkezésnél.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

mandiner.hu

A társadalom jelentős része visszafejlődött azzá, ami a modernitás előtt volt

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

mindmegette.hu

Meglepő eredmény a húsvéti kalácsteszten: a Lidl és a Penny terméke is versenyzett

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

ripost.hu

Komoly döntést hozott Schumacher családja, itt vannak a részletek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

DIÉTA

"64 éves vagyok, de évtizedekkel fiatalabbnak nézek ki!” - elárulta egyszerű trükkjét a nő

DIÉTA

3 kg mínusz egy hét alatt: csodát tesz a zellerdiéta

YESSS

Ez a bikini lesz a nyár legnagyobb divatja

YESSS

Zseniális melltartó trükk: hogy ez miért nem jutott eddig eszedbe?

YESSS

A fehér tornacipőnek lőttek, ez a lapos topánka lesz tavasszal a divat

YESSS

Fura farmer lesz a tavaszi divat, vigyázz vele!

YESSS

Csodaszép körmökkel várhatod a Valentin napot: itt az idei divat!

YESSS

Így hord az év divatszínét, őrület, mennyire fiatalít!