DIÉTA

Elképesztő fogyás: 262 kilótól szabadult meg a szerelmes fogyókúrázó pár

Egymásból merítettek erőt életük legnehezebb időszakában. De megérte a küzdelem, mert az életmódváltás nemcsak csinos alakot és egészséget, de szerelmet is hozott!
  • Szerző: Ripost

Ronnie Brower és Andrea Masella története tündérmesébe illő. A férfi 2013-ban orvosa tanácsára kezdett életmódváltásba, testsúlya ekkor már 3 mázsa fölött volt. Irdatlan testtömege számos egészségügyi problémát okozott: magas vérnyomással, cukorbetegséggel küszködött, és már mozdulni is alig bírt.

Orvosa azt mondta: vagy lefogy, vagy rövid időn belül meghal.

Ronnie tehát azonnal diétázni kezdett. Elhagyta a cukrot, az édességeket, a kenyeret és minden magas szénhidrát tartalmú élelmiszert. Hogy legyen ereje végigcsinálni a kemény menetet, küzdelmeit és eredményeit folyamatosan közzétette a Facebook-oldalán. A szintén túlsúllyal küszködő Andrea is így talált rá: lenyűgözve kísérte figyelemmel a férfi fogyását, csodálta akaraterejét és kitartását.

Ronnie a Facebook-oldala indításakor azt a célt tűzte ki, hogy másokat is életmódváltásra biztasson, és megmutassa, hogy még 300 kiló felett sem lehetetlen változtatni.

Hihetetlen eredményt ért el: 100 nap alatt 45 kilót adott le!

Nem csoda, ha Andrea számára inspirációt jelentett.

Inspirációból edzőtermi randi

Az akkor 114 kilós, 164 centi magas nő számára a fordulópontot jelentette, hogy találkozott Ronnie történetével. Elhatározta, hogy maga is drasztikusan megváltoztatja életmódját. Kézenfekvő volt, hogy felveszi a kapcsolatot a férfival, akit azon túl, hogy csodált, rendkívül vonzónak is látott.

Az első randijuk abban az edzőteremben volt, ahol Ronnie az életmódváltása óta napi három órát edzett. "Tudom, hogy klisének hangzik, de szerelem volt első látásra" - mondja Andrea. A férfi is úgy nyilatkozott, hogy már az első találkozásnál határozottan érezte, van közöttük valami.

Erőt adott a szerelem

Egymásnak erőt adva folytatták az edzéseket, és meglepő eredményt értek el: mára közösen 262 kiló súlyfeleslegtől szabadultak meg. A közös edzéseken, diétán túl egymás lelki támaszai is voltak, ugyanis mindkettőjüknek szüksége volt tanácsadásra is.

Masella elmondta, hogy étkezési zavaraik hátterében lelki okok húzódtak meg. Ronnie-ra emellett műtétek vártak: a fogyás miatt bőrkorrekcióra szorult, végül négy műtéttel összesen 13 kiló bőrt távolítottak el róla. Azt mondja, soha nem tudja meghálálni Andrea gondoskodását.

Ronnie négy évvel ezelőtt még mozgáskorlátozottnak számított, szülei házát alig tudta elhagyni, gyógyszer- és alkoholfüggőséggel küzdött. Mára önálló életet él, és két állásban is dolgozik: buszsofőrként és rakodómunkásként. "Úgy érzem, bármire képes vagyok, amire elhatározok" - mondja.

A pár 2017. május 10-én összeházasodott. Ronnie négy évvel ezelőtt, 306 kilósan, depressziósan a legmerészebb álmaiban sem gondolta volna, hogy valaha is oltár elé kísérheti élete szerelmét, ahogyan Andrea sem számított rá, hogy az életmódváltással találja meg leendő férjét.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?