DIÉTA

Diétázol, de imádod az édeset? Így pörgetheted fel már reggel a fogyást

A fogyásod titka: a finom, édes, mégis fehérjedús reggeli, ami energiát ad, és sokáig eltelít. Megmutatjuk, hogy vihetsz minél több fehérjét az édes ételekbe.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Nem tilos az édes íz, de reggelire nem célszerű olyasmit enni, ami döntően szénhidrátokból áll. Ha ugyanis fogyni akarsz, nem jó, ha engeded, hogy a szénhidrátok először magasra emeljék, majd leejtsék a vércukorszintedet, és így már délelőtt éhségrohamot idézzenek elő. A fehérjedús reggeli ételek viszont sokáig eltelítenek, és egész délelőttre energiát adnak. Megmutatjuk, hogyan lehet az édes reggelid gazdagabb fehérjében.

Válts görögre

Adj egy doboz natúr görög joghurtot az otthon készült müzlihez: a müzli összetett szénhidrátjait és jótékony zsírsavait kiválóan kiegészíti a görög joghurt fehérjetartalma, amely dobozonként körülbelül három tojásénak felel meg.

Vesd be a fehérjeport

Az amerikai palacsinta liszttartalmának egy részét cseréld fehérjeporra. A legjobb, ha a maradék liszt teljes kiőrlésű.

Szórd meg chiával

Adj egy kis chiamagot a reggeli zabpelyhedhez – így nemcsak fehérjével, hanem omega-3 zsírsavakkal, kalciummal és rostokkal is dúsítod az ételt.

Próbáld ki a quinoa-t

A quinoa, vagyis az indiánköles csészénként 12 gramm fehérjét tartalmaz – ha a reggeli zabpelyhet quinoa-ra cseréled, máris megdupláztad a reggelid fehérjetartalmát. Az indiánköles ráadásul az idegrendszer és az izmok ellazulását segítő magnéziumban is gazdag. Ha nem akarod a teljes zabpehelyadagodat lecserélni, készítsd a reggelidet fele-fele arányban zabpehelyből és quinoa-ból.

címkék:
És ezeket olvastad már?