DIÉTA

Beismerő vallomást tett Norbi

Norbitól gyakran kérdezik meg rajongói, mi a gyors és tartós fogyás titka. A fitneszguru most videóüzenetben igyekezett választ adni a kérdésekre. Nyilatkozott a cukorról is, nagyon érdekes, amit állít.
  • Szerző: Ripost

A videóban Norbi beismerte, hogy tavasszal kicsit elengedte magát, és nem feltétlenül Update-ételeken élt. Ezt a súlyfelesleget azonban már sikerült leadnia.

A fitneszguru videójában igyekszik rendet tenni az egészséges és egészségtelen élelmiszerek kérdéskörében is: szerinte az Unióban engedéllyel forgalmazott élelmiszerek mind egészségesek! Igen, a cukor is! Sőt, vannak olyan helyzetek - például amikor sportolunk -, amikor semmi gond nincs a cukor és a szénhidrátok fogyasztásával.

Csakhogy az a mennyiség, amit ezekből a tápanyagokból megeszünk, már nagyon is egészségtelen. A szénhidrátokat és a cukrot ugyanis a szervezet gyorsan glükózzá alakítja, a felesleget pedig testzsír formájában tárolja.

Ezen az úton elindulva a testünk egyre érzéketlenebb lesz az inzulin hatásával szemben, így alakul ki az inzulin-rezisztencia és a 2. típusú cukorbetegség.

A fehérjék ezzel szemben, amelyekből az Update ételek arányaiban többet tartalmaznak, nehezebben alakulnak cukorrá a szervezetben, ehhez a testünk plusz energiát használ fel. A fogyást segítik az egészséges zsírok és a rostok is.

Vagyis a titok nem más, mint a rostokban és fehérjékben gazdag, nem zsírszegény, a szénhidrátokból viszont keveset tartalmazó étrend.

Norbi legfontosabb üzenete mégis az: az élet túl rövid ahhoz, hogy végigszenvedjük. Legyünk sportosak, figyeljünk magunkra, és igyekezzünk a legjobbat kihozni a napjainkból.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?