DIÉTA

10 bombabiztos fogyókúratipp: megszólalnak a sikeres diétázók

Egy étrendkiegészítőkkel foglalkozó brit cég 1000 diétázót kérdezett meg a sikeres fogyás titkáról. Ez volt a 10 legjobb tippjük.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A felmérés során az 1000 válaszadó mindegyike egy 50 diétás tippből álló listát kapott, amelyen a 10 legjobbat kellett megjelölniük arra az esetre, ha gyorsan szeretnék leadni a felesleget.

A lista élén a napi testsúlymérés végzett, a második a televíziós főzőshow-k kikapcsolása volt.

Harmadik helyre futott be az a tipp, hogy használjunk kisebb tányérokat, így kevesebbet fogunk enni.

A negyedik: készítsünk magunkról egy topless fényképet háromnaponta – így látványos és nyomon követhető lesz a változás, ez pedig további motivációt ad.

Ötödik helyen azt jelölték meg a válaszadók, hogy jó ötlet megszabadulni a szakácskönyvektől – ne jelentsenek kísértést arra, hogy a megszokott, szénhidrát- és kalóriadús ételeket főzzük.

A hatodik legjobb tipp, hogy fejezzük be a hetenkénti nagy bevásárlásokat: ha ugyanis sok kaja van otthon, általában többet is eszünk. A hetedik: a legjobb, ha a párunk vagy egy közeli barátunk együtt diétázik velünk, mivel így egymást segíthetjük a fogyásban.

A nyolcadik helyen az édességraktárak felszámolása áll, mivel ezek kísértést jelentenek a diétázók számára. A kilencedik helyre az alkoholfogyasztás visszaszorítása került, nemcsak azért, mert az alkohol hizlal, hanem azért is, mert mellé általában enni is szoktunk, ráadásul korlátozás nélkül. A tizedik helyen pedig

a korai lefekvés áll, mert így kevesebb időt töltünk ébren, éhesen, vagy éppen nassolva. Ráadásul, amint az más kutatásokból kiderül, a kialvatlanság hizlal.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?