MEDICINA

Zu­hany­zás köz­ben mosol arcot? Azon­nal szokj le róla!

Rossz hí­rünk van: zu­hany alatt arcot mosni na­gyobb hiba, mint gon­dol­nád.

Az arcmosás igazán nem tűnik egy nagy attrakciónak, mégis sokkal több hibát követünk el az orvosok szerint, mint gondolnánk. Figyelj rá, hogy a jövőben elkerüld ezeket, mert meghálálja a bőröd!

1. Zuhany alatti arcmosás

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egy kellemes, forró zuhany, főleg a téli hidegben igazán mennyei érzés. Adja magát, hogy ilyenkor egyúttal az arcunkat is tisztára mossuk. Csakhogy a forró víz kimondottan árt az arcbőrnek: nemcsak szárítja, de ráadásul megpattanhatnak a hajszálerek, amik el is csúnyítják az arcodat.

2. Arcmosás kézmosás előtt

Még ha otthon is vagy már jó ideje, és a kézmosást bőven megejtetted a nap során többször is, akkor is fontos, hogy tiszta kézzel nyúlj az arcbőrödhöz. Ha ugyanis ezt elhagyod, és egyből csak az arcodra koncentrálsz, akkor rengeteg baktériumot juttathatsz a bőrödre, ami aztán gyulladást, pattanást is okozhat. Szóval arcmosás előtt elő a szappannal, most meg a kezed, alaposan öblítsd le, és csak ezután kezdd el a többi lépést.

3. Benedvesítjük az arcunkat, mielőtt megtisztítjuk

Szinte mindenki elköveti ezt a hibát. Könnyebbnek is tűnik így arcmosás. Csakhogy kevésbé hatékony. A bőrre előre felvitt nedvességgel ugyanis a tisztítószer egy jelentős részét már egyúttal le is mossuk azzal a lendülettel, ahogyan felvittük a bőrünkre - ahelyett, hogy hagynánk, hogy kiváltsa a megfelelő hatást.

Tovább is van! Nézd meg a többi fontos tanácsot is: LAPOZZ!