FAZÉK

Is­teni túrós süti, ami nem hiz­lal! Cu­kor­men­tes, de édes!

A túró a leg­jobb di­é­tás alap­anyag. Lak­tat, de nem hiz­lal. Ez a süti azért fan­tasz­ti­kus, mert min­denki imádja, és senki nem jön rá, hogy cu­kor­men­tes. Is­teni finom! A

Ezt a receptet Knap Daniellától kaptuk, aki az elmúlt évek során tökélyre fejlesztette a cukormentes desszertek készítését. Számunkra azért hiteles minden amit süt, mert Daniella szakmája szerint élelmiszervegyész, tökéletesen tisztában van a táplálkozást érintő folyamatokkal. Receptjei precízek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
És még valami: Daniella évek óta nem eszik sem cukrot sem finomlisztet!

Rákóczi Túrós

Tészta:

  • 60 g Update1 Master mix

  • 40 g zabpehelyliszt

  • 70 g vaj

    Eközben a címlapon
  • 45 g tejföl

  • 1 kicsi tojás sárgája

  • 10 g porrá darált Update1 Zero

  • 2 tk  Update1 Vanilla Sweet (porrá darálva)

  • reszelt citromhéj

Túrós réteg

  • 25 dkg túró

  • 1,5 ek tejföl

  • ½ kupaknyi Update1 Lovely sweet (vagy más édesítő)

  • ½ cs Update1V vanilla sweet

  • 1 tojás

  • 1ek zabkorpa

Lekváros réteg: Cukormentes sárgabaracklekvár Hab:

  • 2 db tojásfehérje

  • 20 g Update1 Zero calories porrá darálva (vagy más édesítő)

Így készíts a tésztát:

A linzeralaphoz gyúrd össze a hozzávalókat, ha összeállt a tészta, csomagold fóliába és tedd félórára hűtőbe. Majd gyúrd át, nyújtsd 3-4 mm vastagra, ésforma (desszertgyűrű) segítségévelvágj belőle lapokat.  A forma alját béleld ki sütőpapírral, fektesd rá a tésztalapot és 180 fokon süsd elő. Körben a gyűrűt mindvégig hagyd fönt.

Így készítsd a tölteléket:

Válaszd szét a tojásokat, a fehérjét verd kemény habbá.

A túrót keverd össze a tojássárgájával, az édesítővel a Vanilla-val, a zabkorpával, a tejföllel, majd  óvatosan forgasd hozzá a tojásfehérje felvert habját is.

Az elősütött tésztalapokra simíts egy-egy réteg túrótölteléket, és süsd tovább kb. 20-25 percig. A már majdnem kész sütiket vedd ki a sütőből, a készülék hőfokát ekkor állítsd 140 fokra.

A két tojásfehérjét az édesítővel verd kemény habbá, és töltsd habzsákba.

A túróréteget kend meg cukormentes baracklekvárral, legfölülre pedig nyomj csinos habsapkákat a zsákból.

A habbal díszített túrósokat tedd vissza a 140 fokos sütőbe, néhány perc múlva, amikor a hab a teteje aranyszínű, kész is! Miután kivetted a sütőből, hagyd kihűlni, s csak utána távolítsd el a desszertgyűrűt.

Tippek:

  1. Én 8 cm átmérőjű és 4 cm magas desszertgyűrűket használtam.

  2. Nagyon szép a desszertgyűrűben készített Rákóczi túrós, de így a tésztából mindig keletkezik egy kis maradék. Ha tepsiben készíted, akkor ezt elkerülheted.  

  3. A sütési idő sütőfüggő, érdemes figyelni, főleg az utolsó szakasznál, mert a hab könnyen megpirul.

  4. A hab csak akkor lesz ropogós, ha porrá darálva teszed az édesítőt tojásfehérjéhez.