OTTHONKA

Zse­ni­á­lis mus­tár­trükk, nem hi­szel a sze­med­nek

Tud­tad, hogy a mus­tár nem­csak virs­li­hez jó, hanem ta­ka­rít­hatsz is vele? A mus­tár csí­pős ízt adó ve­gyü­le­tei va­ló­sá­gos cso­da­szer­ként hat­nak a ház­tar­tás­ban! Gom­ba­ölő és an­ti­bak­te­ri­á­lis ha­tása miatt re­me­kül se­gít­sé­ged lesz!
  • Szerző: ripost

Néhány ötletet mutatunk, amivel könnyebbé teheted a házimunkát, és még a pénztárcádba sem kell mélyen belenyúlni. Arról nem is beszélve, hogy ez egy környezettudatos tisztítószer.

Vegyél egy zacskó mustármagot, ami tényleg jelképes összegbe kerül. Miután szemesen árulják, meg kell őrölnöd, hogy mustárpor legyen belőle.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Eltünteti a penészt!

A fürdőkád sarkaiban a fuga gyakorta bepenészedik. Az érintett területeket dörzsöld át mustárporral és hagyd rajta egy picit. Fél óra múlva mosd le forró vízzel.

2. Eltávolítja a leégést az edényekről!

Egy evőkanál mustárport és szódabikarbónát keverj össze egy kis tálkában. A nedves szivacsot mártsd bele és az edényeket dörzsöld át, majd hagyd rajtuk húsz percig. Öblítés után csillogóan tiszták lesznek.

Eközben a címlapon

3. Szagtalan lesz az ételhordó!

Fotó: Pinterest

Az elmosott edénybe szórj egy kis mustárport, dörzsöld át, majd önts bele forró vizet és hagyd állni tíz percig. Öblítsd ki hideg vízzel. Olyan lesz, mint új korában.

4. Fényes lesz a felni!

Fotó: Szabolcs László

Egy szórófejes műanyag flakonba tegyél három kávéskanálnyi mustárt, és öntsd fel forró vízzel, majd fújd rá az autód abroncsaira. Fél óra múlva bő vízsugárral öblítsd le.

5. Gyógyítja a szobanövényeket!

Ha a szobanövényeid földje hamar penészedik, szintén használhatsz mustárport. Szórd bele a virágcserépbe, vagy tegyél a földbe pár szem mustármagot. Így kevésbé dohosodik be a virágok földje, és a kártevők is elkerülik a növényt.