FÜLES

A West Bal­kán ka­taszt­ró­fája miatt ma­radt el Zol­tán Erika kon­certje

Har­minc­éves ju­bi­le­umi kon­certje ma­radt el szom­ba­ton Zol­tán Eri­ká­nak, mert a ka­taszt­ró­fa­vé­de­lem az utolsó pil­la­na­tig nem hagyta jóvá az ese­ményt a BOK (volt SYMA) csar­nok­ban.

Hónapok óta le volt szervezve a koncert, mégis egy engedély hiánya miatt kénytelenek voltak elnapolni. „Zenés-táncos rendezvények esetében a 2011-es West Balkán-os tragédia óta külön szabályok vonatkoznak, amennyiben a látogatók száma meghaladja a háromszáz főt – kezdte Makranczi László zuglói jegyző a -nak. – Ebben a konkrét esetben a katasztrófavédelem, azon belül is a tűzoltóság volt, mely nem hagyta jóvá a rendezvényt, így nem engedélyezhettük az esemény létrejöttét.”

Fotó: Facebook

A katasztrófavédelem az ügyben kiadott közleményében is ez olvasható:

EZT OLVASTAD MÁR?

„A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság illetékes szervezeti egysége megvizsgálta a bemutatott dokumentációt, 2017. január 12-én pedig helyszíni ellen­őrzést tartott. A szakhatósági állásfoglalás január 13-án született meg arról, hogy a hozzájáruláshoz szükséges alapvető feltételeket (biztonsági terv, kiürítés feltételeinek megléte) nem tudták igazolni. Ezeket a hiányosságokat a kérelmező a rendezvényig nem szüntette meg” – tájékoztatta lapunkat Kisdi Máté szóvivő. A rendezvény egyébként nem marad el végérvényesen, mert április nyolcadikán egy új, nagyobb helyszínen bizonyosan megrendezik.