HŰHA

Meg­szó­lalt a volt nyo­mozó: újabb tit­kot árult el Zámbó Jimmy ha­lá­lá­ról

A le­genda már 18 évvel ez­előtt el­hunyt, Jimmy ha­lá­lá­ról azon­ban még most is újabb rész­le­tek de­rül­nek ki.
  • Szerző: Ripost

Döbbenetes titokról szerzett tudomást a Blikk Zámbó Jimmy 18 évvel ezelőtti haláláról. A lap kiderítette, hogy mi történt a sztár halálát okozó fegyverrel. A nyomozás után a család nem kapta vissza a Berettát, hanem eladták egy fegyverboltnak – tehát ma is forgalomban lehet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az ország akkor legnagyobb sztárja 1998 tavaszán kapott hivatalosan fegyverviselési engedélyt családja és önmaga védelmére. Ám azt senki sem sejtette, hogy 2001. január 2-án a fegyvere válik a végzetévé. Jimmy a feleségének akarta megmutatni, hogy üres a tár, a halántékához tartotta a pisztolyt, de az elsült. A sztár halálát később hivatalosan is véletlen balesetnek minősítették.

Jimmy rajongott a fegyverekért, 1999 februárjában egy fővárosi fegyverkereskedésből szerezte be a végzetét okozó Berettát, ami mellé akkor két másik vadászfegyvert is vásárolt. Jimmy két pisztolyát és a puskáit a hagyatéki eljárás végéig a Budapesti Rendőr-főkapitányságon őrizték, ezután adták tovább.

Vágó Imréné Marika, az egykori csepeli rendőrkapitány, aki a legenda balesete után jelen volt a helyszínelésnél, ma is emlékszik a részletekre: "Jimmy teljes fegyvergyűjteményét eladták" – mesélte a lapnak az egykori nyomozó, azaz bárkinél ott lapulhat, akár anélkül is, hogy tudná kié volt.

"A baleset után az énekes csepeli házában lefoglalták az ott talált összes lőfegyvert. A rendőrség átvételi elismervénnyel elvitte mindet a vizsgálat idejére. Miután ez lezárult, az özvegynek, mint örökösnek, lehetősége lett volna hatástalanítva visszakérni, de erre a család nem tartott igényt, ezért egy fegyverbolton keresztül értékesítették. Az örökös a fegyverek árát természetesen megkapta" – tette hozzá az egykori rendőrkapitány.

Jimmy özvegye, Zámbó Edit nem kívánt beszélni a részletekről, ennyi idő elteltével nyugalmat szeretne. "Jimmy a gyerekeim apja, emlékét a szívemben őrzöm, de ma már civil életet élek nagymamaként. Nem akarok beszélni többé a múltról" – tette hozzá a tragikus évfordulón az özvegy.

Eközben a címlapon