HŰHA

Ez volt a va­lódi ok, le­rán­totta a lep­let Zámbó Jimmy ha­lá­lá­ról test­vére

A le­gen­dás éne­kes öccse, Zámbó Árpy olyan tit­kot árult el, amit eddig nem le­he­tett tudni.
  • Szerző: Ripost

A mai napig rejtély övezi Zámbó Jimmy halálát, a rajongók és a család azóta sem tudta teljesen feldolgozni a történteket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Most a legendás énekes öccse, Árpy árult el új részleteket a tragédiáról, amihez szerinte az vezethetett, hogy Jimmy félautomata pisztolyának használatában rutintalan volt. Zámbó Árpy az mondta a Blikknek, hogy miután a testvére megvásárolta az életét kioltó fegyvert, egyáltalán nem használta azt, nem is volt hozzászokva az öntöltős fegyverekhez, ugyanis korábban egy forgótáras pisztoly volt nála.

Testvére szerint a Berettát az énekes elzárva tartotta, nem is vette elő a tragikus estéig, egyáltalán nem gyakorolt vele, és tisztítás céljából sem nyúlt hozzá korábban. "Mondhat bárki, amit akar, de ez inkább egy gyűjtőszenvedély volt a bátyámnál, nem azért vette a fegyvereket, hogy használja őket" - szögezte le.

Egy, a neve elhallgatását kérő fegyverszakértő a lapnak elmondta, az öntöltő fegyvereknél nagy a kockázata annak, hogy figyelmetlenségből golyó marad a csőben, ilyenkor pedig már kibiztosítani sem lehet a fegyvert, így az bármikor elsülhet. Így valóban nem elképzelhetetlen, hogy a legendás énekes tragédiájának oka a pisztoly használatával kapcsolatos tapasztalat hiánya volt.

Mint az köztudott, Jimmy 2001. január 2-án hunyt el, amikor egy kakast akart elhallgattatni. Az énekes rendelkezett fegyvertartási engedéllyel, sőt, két vadásztársaság tagja is volt, ám nem volt gyakorlott a Beretta típusú fegyver használatában.