LELKIZŐ

Rej­té­lyes halál miatt gyá­szol­nak ma a Szom­szé­dok sztár­jai

Au­gusz­tus 12-e im­má­ron négy éve szo­morú nap a te­le­re­gény sze­rep­lői szá­mára. Ért­he­tet­len halál miatt gyá­szol­nak.

Négy évvel ezelőtt, augusztus 12-én hunyt el Vukán György. A Kossuth-díjas zeneszerző, zongorista nevét a tévénézők akkor ismerhették meg, amikor 30 évvel ezelőtt elkezdődött a Szomszédok, ugyanis a fülbemászó, akár egy esküvői bevonulózeneként is elképzelhető főcímet Vukán György játszotta zongorán.

A jazz-zongorista halála nemcsak a családját, rokonait rázta meg, hanem a híres teleregény szereplőit, zenésztársait is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Váratlanul elhunyt Vukán György augusztus 12-én, 2003-ban
Váratlanul elhunyt Vukán György augusztus 12-én, 2003-ban

"Néhány nap múlva ünnepelte volna a születésnapját, készült rá, ahogy a következő koncertjeire is. Értetlenül és lesújtva gondolok váratlan és magányos halálára. Ötven éven át egyik legjobb barátom, kollégám volt, akivel nemcsak zenei téren, hanem hitbéli és hétköznapi kérdésekben is szinte azonosan vélekedtünk"

- mondta akkor Szakcsi Lakatos Béla.

Vukán Györgyre rá kellett törni az ajtót agárdi nyaralójában, miután két napig nem adott életjelet magáról. Halálának oka egyelőre tisztázatlan.