KÜLFÖLD

VOX: De­por­tál­ja­nak 52.000 il­le­gá­lis mig­ránst Spa­nyol­or­szág­ból!

Po­to­sab­ban An­da­lú­zi­á­ból, mert az új mig­rán­s­el­le­nes párt most ke­rült be a tar­to­mány par­la­ment­jébe. Ezzel a jobb­ol­dali ko­a­lí­ció el­len­zékbe szo­rí­totta a szo­ci­a­lis­tá­kat.
  • Szerző: SZM

A bevándorlásellenes spanyol jobboldal egyesítette erejét Andalúziában – írtuk meg karácsony után. A tartományi koalícióban részt vesz a VOX, a Ciudadanos / Polgárok pártja/ és a Néppárt. Ezzel véget vetettek a 36 éves szocialista uralomnak ebben a déli tartományban, ahol partot ér minden migránscsónak.

A Santiago Abascal által vezetett VOX párt 12 mandátumot szerzett a tartományi parlamentben és minél hamarabb igyekszik teljesíteni a választóinak tett ígéretét.

Ezért hétfőn azzal a követeléssel lépett fel, hogy deportáljanak 52 ezer illegális bevándorlót Andalúziából. Ezzel kapcsolatban szerdán, 9-én azt közölte a VOX, hogy megszerezte a Néppárt támogatását is. Ezt Ortega Smith, a párt főtitkára is megerősítette.

A közös nyilatkozatban a sevillai központú andalúz kormány leszögezte, hogy a bevándorlásról szóló hatályos jogszabályokat tiszteletben tartva minden eszközzel fellép az iszlám fundamentalizmus fenyegetése ellen.

Most már “csak” az a kérdés, hogy mit szól mindehhez a madridi kormány, pontosabban Pedro Sánchez miniszterelnök, akit – mint emlékezhetünk rá – tavaly nyáron, a beiktatása után néhány nappal azonnal meg is látogatott Soros György a tanácsadóival együtt és azóta sem tudjuk, hogy miről tárgyaltak.

Forrás: Casoaislado