POLITIK

Vo­nat­tal, au­tó­val vagy bus­szal ér­de­me­sebb a hor­vát ten­ger­partra utazni?

Új ten­ger­parti já­ra­to­kat in­dí­tott a MÁV: a SEA YOU vo­na­lai nép­szerű üdü­lő­vá­ro­sokba vi­szik az uta­so­kat. Kér­dés, meg­éri-e in­kább a vo­na­tot vá­lasz­tani. Ki­pró­bál­tuk a vo­na­tot, és össze­ha­son­lí­tot­tuk, mennyi idő alatt, mennyi pén­zért, mi­lyen kö­rül­mé­nyek kö­zött utaz­ha­tunk!
  • Szerző: Ripost

A naponta közlekedő SEA YOU Istria a szlovéniai Kopert, a horvátországi Abbáziát (Opatija) és Fiumét (Rijeka) érinti, egy átszállással pedig Triesztbe vagy Pulába is eljuthatunk vele. A SEA YOU Adria pedig a délen fekvő Splitbe jár. Az út egy éjszakát vesz igénybe, a vonat régies, de elfogadható, az ár pedig kedvező: nem csoda tehát, hogy majdnem telt ház volt, amikor az egykori magyar kikötővárosba, Fiumébe utaztunk.

Fotó: Markovics Gábor

A MÁV nem árul zsákbamacskát: jelzik, hogy ezeken a vonalakon régi típusú kocsik közlekednek, ahol nem számíthatunk luxusberendezésre és nagy kényelemre. A legszükségesebb kellékek viszont megvannak, így egy-egy éjszakát könnyű átvészelni, a hiányosságokért pedig kárpótol a nosztalgikus hangulat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mennyibe kerül a vonatozás? Drágább vagy olcsóbb az autónál és a busznál? Pontosan mit kapunk a pénzünkért? A válaszokat keresd a mai Ripostban!