TÜZELŐÁLLÁS

Bru­tá­lis ütés miatt bűn­hő­dik a ma­gyar olim­piai baj­nok

Varga Dénes Bu­rián Ger­gely­nek mo­sott be egyet a víz fö­lött, ezért fel­füg­gesz­tet­ték a já­ték­jo­gát. Szer­dán biz­to­san nem ugor­hat vízbe a klasszis pólós.
  • Szerző: HBK

A Magyar Vízilabda Szövetség fegyelmi bizottsága felfüggesztette Varga Dénesnek, a címvédő FTC-Telekom Waterpolo csapatkapitányának játékjogát, aki így biztosan kihagyja a ZF-Eger elleni elődöntős párharc szerdai első mérkőzését.

Varga Dénes (balra) játékjogát felfüggesztették
Varga Dénes (balra) játékjogát felfüggesztették
Fotó: MTI

A vlv.hu hétfői beszámolója szerint az olimpiai bajnok szombaton az A-Híd OSC Újbuda elleni rangadó utolsó negyedében a víz fölött megütötte Burián Gergelyt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Brutalitás megállapítása miatt rendeltem el fegyelmi eljárást, amely folyamatban van. A Ferencváros együttműködő, viszonylag gyors lefolyású eljárásra lehet számítani, tekintettel arra, hogy magát a tényt sem a Ferencváros, sem pedig játékosa nem vitatja. Borzasztóan sajnálják a történteket, a mérkőzés feszültségére hivatkoznak, ami természetesen nem lehet magyarázat”

– idézte a honlap Deák Pétert, a szövetség fegyelmi bizottságának elnökét.

Hozzátette, az ügyben várhatóan ezen a héten megszületik a döntés. Ennek részét képezi majd az esetleges eltiltás mértéke, a letöltésbe pedig beszámítják a most szerdai mérkőzést, amelyen semmiképpen nem szerepelhet Varga.

Az elődöntő az egyik fél hetedik pontjáig tart, de mivel a csapatok itt még magukkal viszik az egymás ellen játszott mérkőzések eredményeit,a zöld-fehérek 6-0-ás előnnyel kezdik az összecsapást, így egy győzelemmel biztosíthatják helyüket a fináléban, írja az MTI.

Eközben a címlapon