OLDALVONAL

Vas­ru­dak­kal tá­mad­ták meg a pó­ló­so­kat, az egyi­kük a ten­gerbe ug­rott

A szerb Cr­vena Zvezda ví­zi­lab­dá­zó­ira tá­mad­tak hor­vát hu­li­gá­nok Split vá­ro­sá­ban, a já­té­ko­sok könnyebb sé­rü­lé­se­ket szen­ved­tek.
  • Szerző: ST

A szerb Crvena Zvezdanégy játékosa egy kávézóban ült Split központjában, amikor hozzájuk lépet öt horvát fiatalember, akik azt követelték tőlük, hogy vegyék le a melegítőiket, mert azokon látható volt a szerb klub jelzése. Miután a sportolók megtagadták ezt, dulakodás kezdődött, majd vasrudak kerültek elő- írja az MTI.

A kép illusztráció
A kép illusztráció
Fotó: AFP
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Igor Milojevic, a Crvena Zvezda vízilabdacsapatának igazgatója a szerb sajtónak később úgy nyilatkozott, hogy a játékosok nem provokálták a helyieket. Aleksandro Kralj, aki a támadók elől a tengerbe ugrott, orrsérülést szenvedett, Dusan Vasic a hátán sérült meg, Milos Maksimovicot pedig a lábán ütötték meg.

A horvát Jutarni List napilapszégyenletes esetnek nevezte a történteket. A beszámoló szerint három játékosnak sikerült eljutnia a szállodába, a negyedik játékos, aki a tengerbe menekült, addig nem akart kijönni onnan, még oda nem ér a rendőrség. Majd miután többen is a partról azt skandálták, hogy "vedd le, vedd le!" levette felsőjét, és mégis megpróbált kijutni a partra. A vízilabdázónak egy tinédzser lány segített kimászni a partra.