BOZÓT

Vízi tra­gé­dia Bu­da­pes­ten: El­sőd­le­ges az em­ber­élet men­tése

El­ké­pesztő erők­kel zaj­lik a men­tés a Hab­le­ány nevű hajó el­süllye­dése után. Több em­bert még min­dig ke­res­nek a 15 fokos víz­ben a men­tő­egy­sé­gek.

Mint már beszámoltunk róla, szerdán este, eddig tisztázatlan okok miatt a Duna budapesti szakaszán balesetet szenvedett és elsüllyedt egy hajó, a Hableány.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A hajó tulajdonosa nem sokkal este 10 után az Indexnek azt mondta, a hajó "ténylegesen" elsüllyedt,  34 fő volt a fedélzeten a legénységgel együtt, jelenleg rendkívüli erőkkel zajlik a mentési munka, hatóságok a helyszínen és a hajós társaság mindent megtesz azért, hogy mindenkit kimentsenek.

Úgy tudjuk, eddig három emberéletet követelt a tragédia, 16 embert még keresnek.

Azt egyelőre nem tudni, mekkora lehet a becsült kár, de a Hableány tulajdonosa ezt nyilatkozta:

"Elsődleges az emberélet mentése!"

A folyón álló hajók mind reflektorokkal világítják a vizet de a mentést nehezíti, hogy a megáradt, 15 fokos folyónak nagyon erős a sodrása, és a látási viszonyok is elég rosszak.

Többen úgy értesültek, hogy egy nagy turistahajó ment neki a Hableánynak, emiatt borult fel. Ezt egyelőre hivatalosan nem erősítette meg senki. 

Eközben a címlapon

Időközben az M1 adásban elhangzott, hogy eddig valóban 3 halottról lehet biztosan tudni, de 18 embert továbbra is nagy erőkkel keresnek!