TESTFACTOR

Visz­lát úszó­gumi! - Napi 7 perc, és kar­csúbb le­szel, mint va­laha

Egy­szerű, ha­tá­sos és ott­hon vé­gez­hető gya­kor­la­tok, me­lyek cso­dá­san for­mál­nak.

Minden nőnek megvannak a testén azok a kritikus területek, melyekkel szinte örökké elégedetlen. Van, akinek ez a popsiját jelenti, másnak pedig a derekát. Ha azok közé tartozol, aki szeretné karcsúbbá, formásabbá tenni derékvonalát, akkor jó hírünk van: mutatjuk a leghatásosabb és jól bevált gyakorlatokat, melyekkel valóban elérheted a kívánt célt.

Fotó: 123RF
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Persze ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a sport mellett érdemes átgondolnod étrendedet is, és ami nagyon fontos: minél jobban el kell hagynod a finomított szénhidrátokat. De hidd el, megéri, mert ha elvégzed napi 5 percben mellette a gyakorlatsort, elégedett leszel a végeredménnyel!

Jöjjenek tehát a gyakorlatok! És ne feledd a legfontosabbakat:

  • minden alkalom előtt melegíts be

  • sose hagyd ki a kellemes és hasznos nyújtást a feladatok után

  • higgyél magadban és legyél kitartó!

1. Klasszikus hasprés emelt lábbal

Feküdj hanyatt. Emeld fel lábad hajlított térddel, végezz hozzá felüléseket 1 percen át. A 2. héttől kezdve hetente 30 másodperccel növeld a gyakorlattal töltött időt, így a fejlődés sem marad el. Koncentrálj rá, hogy minden emelkedésnél kifújd, visszaereszkedésnél pedig beszívd a levegőt.Ez a gyakorlat egyszerre dolgoztatja  meg hasad szinte minden területét.

2. Planking kardióval kombinálva

Vedd fel a hídpozíciót, más néven planking alapállást, mely nem más, mint a fekvőtámaszt kiindulópóza. Szökkenéssel tárd szét a lábad széles terpeszbe, majd a magasban zárd össze és érkezz vissza a kiindulópontba. Ismételd 1 percen át, hetente 30 másodperccel növeld a penzumot.

3. Törzsfordítással kombinált törzsdöntés

Állj széles terpeszbe. Karodat nyújtva feszítsd magad elé, a két tenyér egymáshoz simul. Hajolj le egyenes háttal, ujjaiddal érintsd meg a talajt, majd emelkedj fel és fordítsd el a törzsed az egyik irányba, majd hajolj előre újra, de utána már a másik irányba fordítsd a törzsed. 2 percen át folyamatosan végezd a gyakorlatot. Hetente 1 perccel növeld a hosszát.

Mutatjuk a további gyakorlatokat is! LAPOZZ!