SZTÁRDZSÚSZ

Hi­he­tet­len for­du­lat: Meg­lop­ták a Visz­kis rab­lót, több mil­liós a kár

Kü­lö­nös tré­fát űz a sors Amb­rus At­ti­lá­val. A Visz­kis éve­ken át ra­bolta mások pén­zét, de most, hogy jó útra tért, ő és a fil­mes stáb vált ál­do­zattá.

Lopás áldozata lett Ambrus Attila. Ha csak áttételesen is, de ő is érintett az ügyben, hiszen a róla szóló mozifilm DVD-változatát még a megjelenés előtt feltöltötte valaki az internetre. A kár több millió forint.

Ambrus Attila örül, hogy sokan látták a filmjét
Ambrus Attila örül, hogy sokan látták a filmjét
Fotó: Szabolcs László
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az év elején mutatták be Antal Nimród A Viszkis című filmjét, mely hosszú idő óta az egyik legsikeresebb film lett Magyarországon.

Korunk sajátossága viszont, hogy a népszerű alkotások szinte azonnal felkerülnek a világhálóra. Nem történt ez másként az Ambrus Attila életét bemutató filmmel sem, már a bemutató után kikerült egy rossz minőségű felvétel a mozifilmről, ám azt sikerült hamar eltávolítani, de egy másik tökéletes verzió újra felkerült a netre.

"Ezzel nemcsak minket, mint forgalmazót károsítanak meg, hanem az alkotók munkáját és befektetett energiáját is semmibe veszik. Természetesen megtesszük a szükséges jogi lépé­seket, hogy megtaláljuk az elkövetőt

- mondta a Bors-nak ADS Service munkatársa, de a Viszkisnek volt ehhez néhány szava.

"Ilyen világot élünk. Azt gondolom, hogy ez is a film nézőszámát erősíti. Pont tegnap tudtam meg, hogy már meghaladtuk a 380 ezres nézettséget. Ez már mérvadó. Azoknak, akik bántottak, már csöndesebb lett a hangjuk...

Eközben a címlapon

- fejezte be Ambrus Attila.