KÜLFÖLD

Vissza­vá­gás?! 2021-től ví­zu­mot kér az EU az USA pol­gá­ra­i­tól

Ezt pén­te­ken je­len­tette be az Unió. Addig to­vábbra is vízum nél­kül, 90 napig tar­tóz­kod­hat­nak a sc­hen­geni ha­tá­ro­kon belül. A mig­ráns­ví­zum­mal va­ló­szí­nű­leg nem lesz prob­léma...
  • Szerző: SZM

Mint ismeretes, Bulgária, Ciprus, Horvátország, Lengyelország és Románia polgárai jelenleg nem utazhatnak vízum nélkül az Egyesült Államokba. Magyarország állampolgárai közül is vízumért kell folyamodniuk azoknak, akik az elmúlt öt évben Szíriában, Irakban, Iránban vagy Szudánban jártak. Belgium és Franciaország azok az államok, ahonnan a terrortámadás legtöbb elkövetője származik, ezért ezen országok polgárai is csak vízummal mehetnek Amerikába.

Két évvel ezelőtt az Európai Parlament már szavazott arról, hogy - a viszonosság elve alapján – vízumot fognak kérni az amerikai állampolgároktól is, akik a schengeni határokon belül bárhova látogatnak.

Ennek a konkrét dátumát pénteken jelentették be Brüsszelben. E szerint az USA állampolgárai 2021-től csak vízummal léphetnek be az Unióba – írta a Sputniknews.

Ennek megszerzéséhez az amerikaiaknak érvényes útlevéllel, hitelkártyával vagy bankkártyával és e-mail címmel kell rendelkezniük.

A vízum három évig érvényes lesz az utazások számának korlátozása nélkül. Az amerikaiak jelenleg vízum nélkül maximum 90 napig tartózkodhatnak a schengeni határokon belül.

Trump elnök valószínűleg nem fogja túl jó néven venni a korlátozást, hiszen olyan valamit akarnak számon kérni rajta, amit korábban Obama vezetett be.