OTTHONKA

Vissza az anyaméhbe: kiderült, ilyen ágyban alszunk jól

Szeretnél olyan mélyen aludni, mint egy kisbaba? Ezekben a formatervezett ágyakban, amelyek az anyaméhet idézik fel, megteheted!
címkék:
  • Szerző: Ripost

A stresszes utazók álomba ringatására jött létre az a butikhotel, amelynek szobái az anyaméhet formázzák. A tervezők és más szakemberek kilenc hónapot töltöttek az anyaméhre emlékeztető hálóhelyek megalkotásával, amelyben a fáradt ember szó szerint úgy alszik, mint a kisbaba.

A tervezők szándékai szerint ezek a szobák azt a biztonságot és nyugalmat jelképezik, amelyet az anyaméhben éltünk meg. Épp ezért ezekben a hotelekben kivédhető az úgynevezett "első éjszaka hatás", vagyis az, amikor az idegenben töltött első éjszakán nem alszunk jól, mert z agyunk egy része éberen ügyel az ismeretlen környezetben.

A lekerekített élű bútorok, a levegőt tisztító növények, és a visszafogott színek mind azt segítik, hogy minél több időt töltsünk a REM fázisban, vagyis abban az alvási szakaszban, amikor álmodunk, és amikor az agyunk feldolgozza az információkat.

Az úgynevezett ZED szobák, amelyek az alvást segítő technológiákkal foglalkozó Simba, és a modern apartmanokkal foglalkozó Cuckooz cégek együttműködésével jöttek létre, a relaxációt és a kreatív alvást is segítik.

címkék:
És ezeket olvastad már?