OTTHONKA

Vissza az anya­méhbe: ki­de­rült, ilyen ágy­ban al­szunk jól

Sze­ret­nél olyan mé­lyen aludni, mint egy kis­baba? Ezek­ben a for­ma­ter­ve­zett ágyak­ban, ame­lyek az anya­mé­het idé­zik fel, meg­te­he­ted!
címkék:

A stresszes utazók álomba ringatására jött létre az a butikhotel, amelynek szobái az anyaméhet formázzák. A tervezők és más szakemberek kilenc hónapot töltöttek az anyaméhre emlékeztető hálóhelyek megalkotásával, amelyben a fáradt ember szó szerint úgy alszik, mint a kisbaba.

Fotó: Northfoto

A tervezők szándékai szerint ezek a szobák azt a biztonságot és nyugalmat jelképezik, amelyet az anyaméhben éltünk meg. Épp ezért ezekben a hotelekben kivédhető az úgynevezett "első éjszaka hatás", vagyis az, amikor az idegenben töltött első éjszakán nem alszunk jól, mert z agyunk egy része éberen ügyel az ismeretlen környezetben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Northfoto

A lekerekített élű bútorok, a levegőt tisztító növények, és a visszafogott színek mind azt segítik, hogy minél több időt töltsünk a REM fázisban, vagyis abban az alvási szakaszban, amikor álmodunk, és amikor az agyunk feldolgozza az információkat.

Fotó: Northfoto

Az úgynevezett ZED szobák, amelyek az alvást segítő technológiákkal foglalkozó Simba, és a modern apartmanokkal foglalkozó Cuckooz cégek együttműködésével jöttek létre, a relaxációt és a kreatív alvást is segítik.

címkék: