SZTÁRDZSÚSZ

Újabb ma­gyar te­het­ség rob­ban­hat be Hol­ly­wood­ban

Né­hány éve egy te­het­ség­ku­ta­tó­ban is­mer­hette meg az or­szág azt a ma­gyar fi­a­tal­em­bert, aki most a Ha­lá­los iram­ban 8 című film­ben a fő­sze­replő, Vin Di­e­sel ol­da­lán ját­szik majd.
  • Szerző: BDF

Sinka Zsolt, becenevén Popey az egész világon egyedülálló produkciójával keltette fel a tengerentúli filmesek figyelmét. Tizennégy világ -, és harmincöt nemzetközi rekordot döntött meg. 2010-ben bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, mert 33,4 tonnát húzott el. Később pedig már az arab sejknek mutatta meg tehetségét Dubajban.

Azt mondja, kitűnő barátságot ápol az uralkodó fiával is, ugyanis az Arab Emírségekben nagyon szeretik, amit csinál. A fogával húz el repülőket, hatalmas súlyokat emelget. Mindezt úgy, hogy látványos is legyen. Most pedig úgy tűnik, végre valóra válik gyermekkora óta dédelgetett álma is.

EZT OLVASTAD MÁR?

"Hollywood gyerekkori álmom volt, a Schwarzenegger-filmek láttán eldöntöttem, hogy én is filmben szeretnék szerepelni. Egy amerikai ismerősöm mondta, hogy csináljak magamról promóciós videókat, ezeket eljuttatta annak a stábnak, amely a Halálos iramban-filmeket forgatja. Nem sokkal később pedig már hívtak is, hogy lenne egy szerep.”

Popey már találkozott is Vin Diesellel, a film producerével és rendezőjével. Azt mondja, nagyon segítőkész volt.

Vin elképesztően kedves ember, hasonló természetű, mint a filmbeli karaktere. Magára írta a szerepet ezekben a filmekben, így épp olyan, mint a vásznon.

Rendkívül közvetlen, aki megismeri az utcán, azzal bármikor leáll és beszélget. Paul Walker neve egyébként a mai napig előkerül a forgatások során, mindig megtörten emlékeznek rá, érzik barátjuk hiányát” – emlékezett vissza Zsolt, aki néhány apró titkot is elárult a szerepéről.

Körülbelül tizenöt percet leszek látható, de meg is kell szólalnom, kétszer fogok feltűnni.

"Először a film elején lesz egy látványos autós jelenet, ami miatt bekerülök Vin Diesel filmbeli családjába. A későbbiekben pedig már egy képkockán is leszünk Vinékkel, bunyózni is fogok, és üvegajtón is át kell majd szaladjak, szóval látványos lesz” – büszkélkedett a Lokálnak az erőember, aki keresztszalag-szakadással küzdött a nyáron, és mivel műteni is kellett, nem tudott részt venni az első forgatási napon.  Orvosai szerint egyelőre nem pótolják az elszakadt szalagokat, ugyanis a teljes felépülés egy évig tartana. Ez pedig nem fér most bele.

Eközben a címlapon

„Jövőre fekszem újra kés alá, nem akartam kockáztatni sem ezt a filmet, sem a már korábban leegyeztetett show-kat a sérülés miatt. Így is teljes emberként tudok működni, csak majd egy térdszorítót kell hordanom és más izomcsoportokat kell mozgósítanom. Emiatt azonban semmi félsz nincs bennem, és ennek örülök, mert általában akkor sérülök le, ha megijedek” – mesélte nevetve Popey, aki azt is megsúgta, előre megkapta már a szerepeket a következő Halálos iramban részekhez, így nemcsak most, hanem a jövőben is feltűnik majd a filmvásznon.