A NAP KÉPE

Vi­rá­gok és könnyek, Vil­mos és Ka­ta­lin együtt gyá­szol az angol vá­ros­sal

Meg­ható lá­to­ga­tás Le­i­ces­ter­ben. A her­ceg és neje le­rótta ke­gye­le­tét a he­li­kop­ter-bal­eset­ben el­huny­tak em­léke előtt.
  • Szerző: vav

Több tízezren gyűltek össze szerdán Leicesterben, ahol Vilmos cambridge-i herceg és felesége, Katalin hercegné az emlékezés virágait helyezte el az októberi helikopter-baleset áldozatainak emlékhelyénél – jelentette a Daily Mail.

Szurkolók tízezrei után Vilmos hercegék is virággal emlékeztek
Szurkolók tízezrei után Vilmos hercegék is virággal emlékeztek
Fotó: AFP

Öten lelték halálukat a katasztrófában, köztük a 2016-ban csodaszámba menő angol bajnoki címet nyert Leicester City thaiföldi tulajdonosa, Vichai Srivaddhanaprabha.

A királyi herceg az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) elnökeként is régóta közeli kapcsolatban állt az üzletemberrel. Most is barátjának nevezte a szurkolók körében roppant népszerű üzletembert, akivel a lovaspóló szeretete is összekötötte.

Aiyawatt Srivaddhanaprabhával (jobbra), a néhai klubelnök fiával
Aiyawatt Srivaddhanaprabhával (jobbra), a néhai klubelnök fiával
Fotó: AFP

A különleges vendégek a King Power-stadionnál meghatottan rótták le a kegyeletüket, a csapat sztárja, Jamie Vardy és Srivaddhanaprabha  több családtagja (özvegye, fia és lánya) társaságában. A hivatalos programon túl, Katalin egy virágcsokrot a maguk nevében is elhelyezett, Vilmos és Katalin aláírással, a gyászoló városnak ajánlva. Később találkoztak a futballcsapat tagjaival és a klub dolgozóival is.