A NAP VIDEÓJA

Vil­lám­csa­pás­tól lett rosszul a pá­lyán egy fi­a­tal fo­cista

Ijesztő je­le­net ját­szó­dott le a bra­zil után­pót­lás-baj­nok­ság egyik mér­kő­zé­sén.
  • Szerző: vav

Villámcsapás miatt lett rosszul egy fiatal brazil labdarúgó az Atlético Mineiro és az Água Santa juniorcsapatainak vihar miatt félbeszakadt kupamérkőzésén.

A felvételen látszik: az 1-0-s meccs hosszabbításában egy hazai játékos időhúzás gyanánt eljátssza a nagy halált, de aztán valamitől megijed, és hirtelen "meggyógyulva" fölpattan, lerohan a pályáról. Mint kiderült, azt észlelte, hogy kicsivel odébb a vendégek védője, Henriqueegy közeli villámcsapás után a fejét fogva menekült.

EZT OLVASTAD MÁR?
Rosszul lett az ijedségtől
Rosszul lett az ijedségtől
Fotó: Twitter

A kispadhoz futott, ott azonban már a földre rogyott, és az elsősegélynyújtás után mentőbe fektették. Csapattársai szerint percekig nem volt teljesen magánál. Végül azonban csak elővigyázatosságból vitték kórházba. Nem esett nagyobb baja, nem sokkal később már maga nyilatkozott az ijesztő esetről a Globo Esporténak:

Elsötétedett előttem a világ, szédültem és remegett a lábam.

Mint kiderült, a stadion villámhárítója elvezette a villámcsapást, Henrique "csak" nagyon megijedt a közeli kisüléstől.

Később a klubja is közleményben tudatta: nem igazak azok a terjengő rémhírek, melyek szerint villám csapott a futballistába.

"Ellentétben a sajtóban megjelentekkel, védőnket, Henrique Preissler de Jesust nem érte el az elektromos kisülés. De mivel a villámlás óriási hatással volt, megijedt, és a mentőnek és a stadionban jelen lévő orvosi személyzetnek kellett gondoskodnia róla."

Eközben a címlapon