KEDVENC

Vi­lág­szen­zá­ció Bu­da­pes­ten: el­ké­pesztő, mek­kora az új­szü­lött

Hó­na­pok óta vár­tuk a jö­ve­vény ér­ke­zé­sét. De ilyen­kor az egész világ fi­gyel, hi­szen ilyen szü­lés tény­leg bor­zasz­tóan rit­kán for­dul elő. Össze­fu­tot­tak a szak­em­be­rek, és most már a kö­zön­ség is majd' meg­hal a kí­ván­csi­ság­tól.

A Fővárosi Állatkert a Facebook-oldalán jelentette be az örömhírt, hogy szerdán hajnalban kiselefánt született. Angele, az anyaállat, és a borja is jól vannak. Egyelőre mindkettőjüket csak a gondozók láthatják, de későbbre ígértek újabb fényképeket is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az ellés rendben zajlott, a kiselefánt hamar lábra is állt, és egészséges. Az esemény azért is különleges, mert végig jelen volt Angele korábbi borja is - aki kíváncsian figyeli az új jövevényt. Ha túl közel merészkedik, az anyaállat ormányával odébb tolja.

Mivel ilyenkor mind az anyaállatnak, mind a kiselefántnak a legnagyobb nyugalomra van szüksége, ezért az állatkert elefántcsarnokát lezárták. Azokon a gondozókon kívül, akikhez Angele már hozzászokott, még az állatkerti dolgozók sem mehetnek be. De a gondozók is csak akkor, ha feltétlenül szükséges; egyébként monitorokon figyelik, mi történik a „szülőszobában”.