KIAJOBB

Vi­lág­ra­szóló cso­dát tett a ma­gyar spor­toló, amíg alud­tál

Fu­cso­vics élete győ­zel­mét aratta. 35 éve nem tör­tént ilyen az Aust­ra­lian Ope­nen. Egyre kö­ze­lebb a ma­gyar ked­venc Fe­de­rer el­leni álom­meccse.
  • Szerző: vav

Eddigi pályafutása legnagyobb győzelmét aratta az ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójában Fucsovics Márton.

35 éves jeget tört meg magyar teniszezőként
35 éves jeget tört meg magyar teniszezőként
Fotó: AFP
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A magyar tenisz feltörekvő csillaga 2 óra 45 perces küzdelemben, 6:4, 7:6 (8–6), 4:6, 6:2-re legyőzte a 13. kiemelt amerikai Sam Querreyt.

Ezzel Marci bejutott az 55 millió ausztrál dollár (több mint 11 milliárd forint) összdíjazású keménypályás Australian Open legjobb 32 játékosa közé. Hasonlóra teniszezőink közül legutóbb 1983-ban volt képes Kuhárszky Zoltán.

Szenzáció Fucsovics Marci a 32-ben az Australian Openen! Közzétette: Tennis love and game – 2018. január 17.

Fucsovics ezzel a sikerével 142 500 ausztrál dollárral (majdnem 29 millió forint) és 90 ATP ponttal lett gazdagabb. De ami ennél sokkal fontosabb, hogy jövő héttől már valószínűleg a 65. hely környékére ugrik előre a világranglistán. Legalább oda, hiszen még nincs vége a melbourne-i versenynek, sőt!

Közzétette: Szeifert Judit – 2018. január 17.

Éljátékosunk a nyolcaddöntőbe jutásért az argentin Nicolás Kickerrel játszik, akit pár hete, Indiában simán (6:0, 6:3) legyőzött. Ha most is sikerül nyerni ellene, akkor Fucsovics a legjobb 16 között - a papírforma szerint - a címvédő, hatszoros Australian Open- és 19-szeres Grand Slam-győztes svájci Roger Federer lehet az ellenfele.