LEHÚZÁS

Vi­gyázz! PayPal-os csa­lók buk­kan­tak fel, ma­gyar ál­do­zat is van

A tá­ma­dók 100 ezer fo­rint nagy­ság­rendű össze­ge­ket pró­bál­nak meg el­utalni mások szám­lá­já­ról, de néha pár tíz­ezer fo­rint­tal is be­érik. Meg­mu­tat­juk, ho­gyan vé­de­kez­hetsz.
  • Szerző: T.D.

A csalók támadásairól az első visszajelzések a múlt héten érkeztek. A támadók a PayPal rendszer munkatársainak kiadva magukat hamis e-maileket küldenek a felhasználóknak, aki pedig a valódinak tűnő bejelentkező oldalon kitölti az adatait, annak pénzt próbálnak leemelni a számlájáról.

EZT OLVASTAD MÁR?
Volt olyan magyar áldozat is, akit a bank értesített, hogy megpróbálták lenyúlni a megtakarítását.
Vigyázz, mit töltesz ki!
Vigyázz, mit töltesz ki!

Az átveréshez a tipikus adathalász trükköt használják a bűnözők. Küldenek egy emailt, hogy a PayPal-fiókot zárolták, bizonyos funkciók nem elérhetőek, jelentkezz be, hogy helyrehozd a hibát.

Így védekezz!

Érdemes beállítani az e-mailedben, hogy jelenjen meg egy hitelesítési ikon az azonosított feladóknál. Ezt a G-mail-en a Beállítások, Labs fül alatti lehetőségek között, a "Hitelesítési ikon azonosított feladóknak" fül engedélyezésével teheted meg.

Másik módszer a feladó ellenőrzése, hitelesnek tűnik-e az e-mail címe, és ha a küldött linkre kattintasz és biztonságos a honlap, akkor a böngésző fenti keresősávja mellett egy zöld lakat jelenik meg.