ÚTISÚGÓ

Vi­gyázz! Nem mind­egyik szál­loda well­ness-szál­loda, ame­lyik annak mondja magát

Ma­gyar­or­szág a gyógy­vi­zek or­szága, ahol ki­váló well­ness-szál­lo­dák és gyógy­für­dők vár­ják a pi­he­nésre vágyó ven­dé­ge­ket. De mitől is lesz egy szál­loda well­ness-szál­loda, és mi­lyen szol­gál­ta­tá­sokra szá­mít­hat­nak azok, akik va­lódi well­ness-szál­lo­dá­ban fog­lal­nak szo­bát.

Az igazi wellness-szálloda olyan szálláshely, amely nemcsak szállást és ellátást, de az egészséges életmódhoz és betegségmegelőzéshez szükséges programokat is kínál vendégei részére.

Ezek a wellnessprogramok változatosak, szerepelhet közöttük hagyományos gyógykezelés,  tanácsadás egészséges életmódhoz, diétás tanácsadás, balneoterápia, hidroterápia, pakolásos kezelések, de különféle masszázsok, fürdők, mozgásterápiák is. Sok helyen találunkrekreációs központot, ahol gyógymedencékben, élményfürdőkben, pezsgőfürdőkben, jakuzziban és különféle szaunában frissülhet a vendég.

De milyen kritériumok vonatkoznak egy wellness-szállodára?

1. A szálloda minimum egy beltéri fürdőmedencével rendelkezik.

2. A szálloda rendelkezik minimum kétféle szauna vagy gőzfürdő létesítménnyel.

Eközben a címlapon

3. A szálloda az arc-, test-, kéz-, láb- és hajápolási szolgáltatások közül legalább négyféle szépségápolási lehetőséget nyújt. 

4. A szálloda legalább hatféle masszázs, relaxációs és egyéb közérzetjavító – vizes és száraz - szolgáltatást kínál. 

5. A szálloda gasztronómiai kínálatában szerepelnek a régióra jellemző, hagyományőrző magyar, továbbá reform- és vegetáriánus étel- és italajánlatok. 

6. A szálloda rendelkezik kardiogépekkel is felszerelt fitneszteremmel és sportedzővel

7. A szálloda minimum négyféle szabadidőssportolási vagy keleti mozgásprogramot kínál, és további minimum egyféle aerobik jellegű tréninget. 

8. A szálloda minimum háromféle közösségi, kulturális, zenei, művészeti programlehetőséget nyújt, illetve folyamatosan ajánlja a környék nyújtotta lehetőségeket. 

9. A szálloda a nappali és a délutáni műszakban rendelkezik legalább 1 fő wellness végzettségű vagy azzal egyenértékű végzettséggel rendelkező dolgozóval.

Szerencsére egyre többen ismerik fel az egészséges életmód fontosságát és lesznek a wellness hívei. Valódi wellness-szállodák között itt válogathatsz extra ÚtiSúgó kedvezménnyel.