LEHÚZÁS

Vi­gyázz, mit te­szel a te­ádba, ve­szé­lyes lehet a hamis méz!

Még min­dig olyan hamis mé­zek­kel van­nak tele az üz­le­tek pol­cai, ame­lyek akár az egész­ségre is ká­ro­sak le­het­nek.
  • Szerző: Ripost

Az egészségre is veszélyes lehet a hamisított méz!

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.
Fotó: Pinterest

"Ezekben az élelmiszerekben semmilyen, biológiailag értékes anyag nincs, hiszena gyantaszűréssel az összes hasznos hatóanyagot is kivonják a mézből" - mondta nemzetközi szakemberekre hivatkozva Erdős Norbert európai parlamenti képviselő a Magyar Időknek.

EZT OLVASTAD MÁR?

A fideszes politikus úgy fogalmazott, a hamisított méz okozta anomáliák jelentik a legsürgetőbb kérdést.

Már a is megírta idén februárban, hogy valóban nagy gond  mézek hamisítása, ugyanis kívülről semmit sem veszünk észre az üvegeken. Csak laboratóriumi vizsgálatokkal lehet kimutatni, valójában mit tartalmaz a méz.

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

Akkor egy neve elhallgatását kérő termelőtől úgy értesültünk: a kínai mézeknek közük sincs a méhekhez.

Ezeket gyakran szállítás közben, hajókon állítják elő rizsszirupból.

Kínában ma 450 ezer tonna mézet termelnek a statisztika szerint, ami több mint a Föld legnagyobb méztermelői, az Európai Unió, Argentína, Mexikó, az Egyesült Államok és Kanada termelése együttvéve - mindez ráadásul azért is érdekes, mert nem lett több méh az elmúlt években.

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület szerint a hamisított méz nagyarányú térnyerése miatt az EU-ban megtermelt méz mindössze 35 százalékát adták el.

Eközben a címlapon