LEHÚZÁS

Vi­gyázz! Meg­bé­nul­hat az iP­hone-od!

Sú­lyos hibát ta­lál­tak az Apple ope­rá­ciós rend­sze­ré­ben, s még kér­dé­ses, hogy helyre lehet-e egy­ál­ta­lán ál­lí­tani a hasz­nál­ha­tat­lanná vált ké­szü­lé­ke­ket.
címkék:
  • Szerző: T.D.

Az operációs rendszer hibája kiterjed az iPad-ekre, iPod-okra és az iPhone-okra is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
A felsorolt készülékek végleges megbénításához át kell állítani a dátumot 1970 január 1-re, és ki kell kapcsolni az eszközt.

Ne próbáld ki, tényleg tönkremegy a méregdrága kütyüd!!!

Kapitális hiba a gyártó részéről (Fotó: thinkstock.com)
Kapitális hiba a gyártó részéről (Fotó: thinkstock.com)

Az eset nem történhet meg véletlenül, de ha meg akarjuk óvni magunkat a rosszindulatú tréfáktól, tegyünk jelkódot a készülékre, és vegyük ki az automatikus időbeállítást is.

Az automatikus időbeállítás letiltása azért fontos, mert ha egy olyan ingyenes wifi hotspothoz csatlakozunk, aminek a kiszolgáló szervere a tiltott dátumra van állítva, akkor az automatikus frissítés miatt, manuális hozzáférés nélkül is tönkremehet a készülék.

Ha kiveszed az időbeállítás automatikus frissítését, vigyázz majd az óraátállításnál, valószínűleg kézzel kell majd átállnod.

Sajnos sokan azt hitték, hogy a hír csak egy vicc, és kipróbálták a fenti beállítást készülékükön, most pedig várhatnak, miként reagál az Apple a hibabejelentésekre.

címkék: