LEHÚZÁS

Vi­gyázz! Az új­fajta zsa­ro­ló­ví­rus simán el­lopja a banki ada­ta­i­dat!

Egyre több­he­lyen buk­kan fel az új­fajta szá­mí­tó­gé­pes vírus, amely a banki be­je­lent­ke­zési ada­ta­i­dat is képes meg­sze­rezni. Ha nem fi­gyelsz, könnyen oda­vesz­het a pén­zed! Most már az Apple gépek sin­cse­nek biz­ton­ság­ban!

Az Androidos gépek operációs rendszerét mindenképpen, de már az Apple gépekét is elérik az egyre népszerűbb zsarolóvírusok, melyek kódolással teszik használhatatlanná a számítógépen tárolt adatokatés csak váltságdíj fizetése ellenében oldják azt fel, ez utóbbira azonban nincs garancia.

Az új fajta vírusok, melyek még az Apple védelmi vonalán is képesek áthatolni, újabban a banki tranzakciókra mennek rá.

A legújabb Androidos trójai kártevő 20 nagyobb bank ügyfeleit célozta meg Ausztráliában, Új-Zélandon és Törökországban. A program a pénzintézetek ügyfeleinek mobilbankos bejelentkezési adatait próbálta ellopni. A zsarolóvírus hamis bejelentkezési oldalra vezette a felhasználókat, és mindaddig blokkolta a képernyőt, amíg meg nem adták a belépési adatokat.

A tolvajok ezek után már távolról is be tudtak lépni az áldozatok fiókjába és képesek voltak onnan pénzt utalni. A kártevő segítségével a bűnözők elküldték maguknak a fertőzött készülék összes beérkező SMS üzenetét, majd törölték ezeket a felhasználó eszközéről.