OLDALVONAL

Itt a várva várt, nagy bejelentés a Viditől

Öröm, öröm hátán Fehérváron. Eljön végre a nagy nap az Európa-ligában remeklő magyar focicsapatnál.
  • Szerző: ST

Az OTP Bank Liga 6. fordulójából elhalasztott MOL Vidi FC - Újpest FC mérkőzéssel avatják fel november 21-én a székesfehérvári Sóstói Stadiont. A bajnokcsapat honlapján olvasható tájékoztatás szerint a találkozó két hét múlva szerdán 19 órakor kezdődik, ám a kapuk 16:30-kor nyitnak, mivel előtte az önkormányzat szervezésében nyitóünnepséget rendeznek.

Mint írták, ősszel még további két bajnoki rangadót rendeznek Székesfehérváron. A Vidi az új Sóstói Stadionban fogadja december 2-án, vasárnap a Budapest Honvéd FC, majd december 16-án, szintén vasárnap a Ferencvárosi TC gárdáját.

Hamarosan újra itthon a csapat! #vidi

Közzétette: MOL Vidi FC – 2018. november 10., szombat

Az önkormányzat október 2-án tájékoztatta az MTI-t arról, hogy megkezdődött a Sóstói Stadion használatbavételi engedélyeztetési eljárása. Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester elmondta, minden akadály elhárult a használatbavétel és a november 21-ei mérkőzés megrendezése elől. Megemlítette, hogy a létesítményben az első nagyszabású rendezvény nem a futballmérkőzés lesz, mert az Alba Regia Szimfonikus Zenekar - Stadion nyitány címmel - november 18-án koncertet ad az arénában.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

November 21-én visszatér a Vidi Sóstóra! További részletek a molvidi.hu-n. #vidi #foci #football #soccer

MOL Vidi FC Official (@vidinstagram) által megosztott bejegyzés,

A bajnok MOL Vidi FC új otthona 13,98 milliárd forintos beruházás keretében valósult meg és már az UEFA szigorított, négyes kategóriájának elvárásaihoz illeszkedik: 14 200 fős befogadóképességével nagy nemzetközi találkozóknak is otthont adhat.

Egész városrész újult meg

A nagyberuházás szervesen kapcsolódott ahhoz a városrészi rehabilitációhoz, amelynek keretében megmentette a város a Sóstó Természetvédelmi Területet, a stadionépületben látogatóközpont, körülötte parkolók létesültek, valamint utak és sétányok újultak meg a városrészben.

A kivitelező 2016 novemberében vette át a munkaterületet, a projektet azonban jelentősen hátráltatta a régi stadion - eredetileg megtartandó, felújítandó - főépületének statikai problémája. Az épületrészt elbontották, ami 900 millió forintos, előre nem látható többletkiadást jelentett.