OLDALVONAL

Min­denki nyer a Vidi fő­táb­lá­já­val

Az egész ma­gyar lab­da­rú­gás na­gyot nyert azzal, hogy a Vidi biz­to­sí­totta a he­lyét az egyik eu­ró­pai kupa cso­port­kö­ré­ben. A Baj­no­kok Li­gája fő­táb­lá­jára jutás lenne az iga­zán nagy szen­zá­ció, de az Eu­rópa-liga 48-as me­ző­nye szin­tén sok előnnyel jár­hat.
  • Szerző: ST

A Vidi már eddig is komoly összeget keresett a Bajnokok Ligájába selejtezőiben. Az AEK Athén elleni vesztes párharc, ami Európa-liga csoportkört érne a magyar bajnoknak, 1,3 milliárd forintos garantál bevételt jelent. A görög együttes búcsúztatása esetén pedig 4,9 milliárd forinttal érkezne a fehérváriak bankszámlájára a BL-csoportkörbe jutással.

A Vidi idén még nem kapott ki a BL-selejtezőjében
A Vidi idén még nem kapott ki a BL-selejtezőjében
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Sztárcsapatok érkezhetnek Budapestre

A magyar szurkolók 2009-ben látták utoljára a klubfutball elitjét Magyarországon, ekkor a Debrecen jutott a BL-főtáblájára. A Vidi mérkőzéseit a csoportkörben és az AEK Athén ellen már a Ferencváros otthonában, a Groupama Arénában rendezik. A BL esetén biztosan több sztárcsapat érkezne Budapestre, de az El mezőnyében is, olyan együttesek szerepelnek, mint az Arsenal, a Chelsea vagy a Milan.

Azt gondolom, hogy szereplésünk nem csak a klubnak és a játékosoknak, hanem az egész magyar labdarúgásnak is egy jó reklám,

a tavalyi nyolc után ebben a szezonban már minimum tizennégy nemzetközi találkozót játszunk majd

nyilatkozta Marko Nikolics, a Vidi vezetőedzője a Malmö elleni továbbjutás után.

Nikolics csodát tett a Vidivel
Nikolics csodát tett a Vidivel
Fotó: MTI

Növekszik a magyar bajnokság UEFA-együtthatója

Az NB I-nek is jól jön a Vidi menetelése az UEFA-együtthatók miatt. Ezek a pontok döntenek a klubcsapatok számára kiírt nemzetközi kupák rangsorolási és kiemelési rendszerében.A Vidi menetelésének köszönhetően már most több pontot gyűjtött a magyar bajnokság, mint az előző idényben. Nem mellékes az sem, hogy a Vidi a saját együtthatóját is alaposan megnöveli.

Kovácsék (balra) sztárcsapatok ellen léphetnek pályára
Kovácsék (balra) sztárcsapatok ellen léphetnek pályára
Fotó: MTI

A válogatott is profitál a menetelésből

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya elégedett lehet a Vidi menetelésével, hiszen a fehérváriak magyarjai komoly csapatok ellen játszhatnak. A BL vagy az El-ben megszerzett nemzetközi rutint pedig majd kamatoztatják Fiola Attiláék címeres mezben.

Eközben a címlapon

A Vidi szerdán, 21 órától fogadja a Groupama Arénában az AEK Athént a Bajnokok Ligája-selejtezőjének playoffkörében.