OLDALVONAL

Három ok, ezért cso­dálja Eu­rópa a Vidit

A to­vább­ju­tás kü­szö­bén áll a MOL Vidi FC a lab­da­rúgó Eu­rópa-li­gá­ban. A PAOK-ot csü­tör­tö­kön ismét le­győző (1-0) fe­hér­vá­riak már 200 perce nem kap­tak gólt a nem­zet­közi po­ron­don.
  • Szerző: ST

A Vidi négy fordulót követően hat ponttal áll a tizenkét pontos Chelsea mögött a csoportban. Mi lehet a magyar bajnok titka?

Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Hibátlan védekezés

A Chelsea spanyol sztárja, Álvaro Morata vette be legutóbb a Vidi kapuját az El-ben, azóta 200 perc telt el. A görög bajnokságot veretlenül vezető PAOK két mérkőzésen helyzetekig sem nagyon jutott el a Juhász Roland irányította védelem ellen.

Taktikailag tökéletesek voltunk, nagyon gratulálok a fiúknak. Nem nagyon emlékszem komoly helyzetekre a PAOK-tól.

A végén volt egy kis összevisszaság a tizenhatosunk környékén, ám igazi ziccerük nem

- mondta el a csütörtöki 1-0-s győzelmet követő sajtótájékoztatón Marko Nikolics, a Vidi vezetőedzője.

Marko Nikolics csodát tett Vidivel
Marko Nikolics csodát tett Vidivel
Fotó: Sulyok László

A szerb tréner a védekezés tökélyre fejlesztése mellett azt is megtanította a Vidinek, hogy a kevés gólszerzési lehetőség egyikét értékesítsék.

2. Tökéletes csapategység

Fantasztikus az összhang a Vidi játékosai között, akik minden labdáért megküzdenek, és biztatják egymást egy-egy jó szerelés vagy hiba után is. Ez a fajta csapategység pedig átsegíti az együttest a mérkőzés nehezebb pillanatain és a fáradtságon.

Eközben a címlapon
Ez egy igazi csata volt, a sikert szervezettséggel, nagy taktikai küzdelemben értük el

- folytatta Nikolics a sajtótájékoztatón.

Fotó: MTI

3. Fontos a videózás

Késedi Gábor nevével ritkán találkoznak a szurkolók a Vidi-sikerek kapcsán, pedig a 40 esztendős videóelemző nélkül aligha szerepelne így a magyar bajnok. Késedi Dárdai Pál és Bernd Storck mellett ott volt a válogatott stábjában, tevékeny részt vállalt a 2016-os Eb-szereplésből. A fiatal szakember már a meccs közben elemzi az ellenfél játékát, majd félidőben megosztja a meglátásait Marko Nikoliccsal.