KÜLFÖLD

Ve­szé­lyes be­teg­sé­ge­ket is Eu­ró­pába hoz­nak a mig­rán­sok

A mig­rá­ció az egész­ség­ügyre és az ok­ta­tásra is ve­szélyt je­lent, va­la­mint a jó­léti állam alap­jait is meg­ren­díti - kö­zölte az Em­beri Erő­for­rá­sok Mi­nisz­té­ri­u­má­nak (Emmi) par­la­menti ál­lam­tit­kára szer­dán a Kos­suth rádió Jó reg­gelt, Ma­gyar­or­szág! című mű­so­rá­ban.
  • Szerző: MTI

Rétvári Bence azt mondta, Bajorország többet fordít migrációs kiadásokra, mint egészségügyre, gazdaságfejlesztésre és környezetvédelemre összesen.

Németország például 2022-ig szociális kiadásokra 21 milliárd, regisztrálásra, lakhatásra 5,2 milliárd eurót különít el, ez azt jelenti, hogy

EZT OLVASTAD MÁR?

naponta 17 milliárd forintot költenek a bevándorlásra.

Ausztriában 2040-re minden második tanuló bevándorló hátterű lesz. Ez a mértékű bevándorlás megroppantja az oktatási rendszert, ennek jele például az is, hogy

a német oktatás húsz év alatt az 5. helyről a 14.-re esett vissza.

Fotó: MTI

Kitért arra is: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint 2015 óta a kanyarós megbetegedések száma megháromszorozódott Európában.

Az öt legfertőzöttebb ország között a migrációval leginkább sújtott Franciaország és Olaszország is szerepel.

A Robert Koch Intézet adatai pedig azt mutatják, hogy Németországban a Hepatitis B és a kanyaró 300 százalékkal, a malária-, a szifilisz- és a tuberkulózisfertőzések száma pedig a duplájára nőtt.

Ezeknek a veszélyeknek az elkerülése is célja a magyar kormánynak, amikor a bevándorlással szemben a családpolitikát részesíti előnyben, ösztönözve a családalapítási és a házasságkötési kedvet.

Eközben a címlapon

Rétvári Bence szerint a családpolitikai megoldások máshol is működnének, de

vannak olyan országok, ahol a helyzet szinte már visszafordíthatatlan.