INSIDER

A ve­ro­nai tra­gé­dia után ret­teg­nek a ma­gya­rok a bu­szos uta­zás­tól

Sorra mond­ják le a kül­földi uta­kat a ma­gya­rok, a ve­ro­nai tra­gé­dia mély nyo­mot ha­gyott min­den­ki­ben. Az uta­zási iro­dák már fél áron adják az uta­kat.

Nem mernek hosszú buszos utazásra menni a magyarok a veronai tragédia óta. A -ot egy olvasónk kereste meg, aki Görögországba indult volna egy budapesti utazási iroda szervezésében, de inkább úgy döntött: lemondja az utat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Nem számít, hogy az előleget elbuktam: amióta a magyar busz balesetet szenvedett, arra gondolok, hogy ez velem is megtörténhet. Szerintem nem biztonságosak ezek a buszok, félek felszállni rájuk

- mondta a -nak Gábor, aki úgy döntött, hogy repülővel megy nyaralni a görög tengerpartra.

A megkereste a Magyar Utazási Irodák Szövetségét is a visszamondott utakkal kapcsolatban. A szövetség kommunikációs bizottságának tagja a veronai tragédiafényében csak szűkszavúan nyilatkozott.

Nem gondoljuk azt, hogy megváltoznának az utazási szokások a történtek miatt. Nagyjából annyi foglalás van, mint tavaly ilyenkor. Az viszont igaz, hogy vannak egyedi esetek, visszamondások mondta Bakó Balázs.

Más utazási iroda igazgatója név nélkül azt nyilatkozta lapunknak, hogy fontos lenne átgondolni, hogy a jövőben indítsanak-e egyáltalán nonstop utakat.

Eleve nagyobb a kockázat, és sajnos előfordul, hogy ezek 15 évesnél idősebb buszok.

De a legnagyobb gond a fekete utaztatással van, náluk nem számít a minőség vagy a biztonság – nyilatkozta a -nak az ügyvezető.

Eközben a címlapon

További részleteket a napilapban találsz! Keresd az újságárusoknál!